• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Зміцнюємо партнерство для здоров’я жителів громади

eye

730

27.04.2023 12:07

RSS

У Хмільницькій громаді Вінницької області стартував Проєкт покращення медичного обслуговування внутрішньо переміщених осіб, учасників та ветеранів війни з росією, дітей та інших вразливих категорій Хмільницької громади (Проєкт).

23 квітня 2023 року Хмільницька міська громада гостинно приймала італійських партнерів. Добродії особисто доставили найсучасніше обладнання та медикаменти для клініки «Сімейна медична практика» (м.Хмільник). 

Хмільницька громада отримала сучасний інтелектуальний гематологічний аналізатор крові, запас реагентів та інших витратних матеріалів до нього, медикаменти, гігієнічну продукцію, а також дитячий одяг.

Проєкт ініційовано Аналітичним центром SV Platform Analytical Center (м.Київ) та реалізується в партнерстві з клінікою «Сімейна медична практика» (м.Хмільник) за підтримки італійських асоціацій Associazione " Iris ODV " та Fondazione Prosolidar.

Як сказав президент Асоціації «IRIS ODV» Massimiliano Lucchetti : «Ми допомагаємо українцям з 2015 року. І ми не втомимося це робити, бо сьогодні всі ми – українці, всі ми – європейці». Тому ГО «СВ-Платформа» та «IRIS ODV» доставляють в різні регіони України вже не перший гуманітарний вантаж.

Реалізація Проєкту триватиме до серпня 2026 року. Бенефіціарам Проєкту гарантується проходження безоплатного профілактичного медичного огляду, який включає: загальний аналіз крові, аналіз рівня цукру в крові, електрокардіограма, вимірювання артеріального тиску, загальне обстеження лікарем-терапевтом та сімейним лікарем з наданням рекомендацій.

Заступник Хмільницького міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко підкреслив, що міський голова Микола Юрчишин підтримує ідею створення у Хмільнику реабілітаційного центру, яку розробляє Аналітичний центр ГО «СВ-Платформа» у співпраці з Хмільницькою міською радою.  

Посадовець від імені громади подякував італійським партнерам за підтримку важливого для регіону Проєкту та акцентував на важливості використання курортного потенціалу Хмільницької громади для реабілітації учасників та жертв війни. 

Депутат Хмільницької міської ради Олександр Кубряк наголосив на важливості розширення співпраці тилових регіонів України з європейськими партнерами для забезпечення перемоги у війні з росією.

Директор Аналітичного центру ГО «СВ-Платформа» Valeriy Kokot відзначив плідну співпрацю Центру з Асоціацією «IRIS ODV» щодо надання гуманітарної допомоги в Запорізькій, Київській та Чернігівській областях після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. На його думку, неможливо переоцінити важливість отримання сучасного медичного обладнання для громади, де наразі знайшли прихисток понад сім тисяч внутрішньо переміщених осіб, серед яких багато дітей.

Директор клініки Сімейна Медична Практика Хмільник Руслан Бевз запевнив, що передача клініці в рамках Проєкту найсучаснішого інтелектуального гематологічного аналізатора крові, а також значного запасу реагентів та інших витратних матеріалів до нього дозволять забезпечити якісну, швидку та безоплатну діагностику здоров’я для внутрішньо переміщених осіб, учасників та ветеранів війни з росією, дітей та інших вразливих категорій Хмільницької громади.

Natalia Kuziv Хмільницька міська рада

Світлини: SV Platform Analytical Center (м.Київ) 

Назад до розділу