• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Семінар-нарада з працівниками старостинських округів

eye

559

03.05.2023 13:22

RSS

2 травня 2023 року міський голова Микола Юрчишин втретє провів семінар-нараду для старост громади, діловодів та інспекторів старостинських округів.

Керівник сервісного центру Пенсійного фонду України у Вінницькій області №18 Людмила Майструк та головний спеціаліст відділу обслуговування громадян сервісного центру Тетяна Шевчук детально поінформували присутніх про порядок прийняття документів для нарахування субсидій та пільг жителям громади з акцентом на сільські території.

Людмила Майструк зазначила, що згідно постанови КМУ від 16.09.2022 року №1041 Пенсійному фонду України надано функції з нарахування та виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу. Це зроблено для зручності роботи, тому що майже усі доходи, які є в людини, у більшості формуються у Пенсійному фонді України (це заробітна плата та пенсії). Сьогодні до органів Пенсійного фонду  підєднано бази державних реєстраторів, регіональних сервісних центрів МВС України (колишніх МРЕО). Тож людині, яка звертається за субсидією потрібно лише правильно подати свої дані.

Доповідач зауважила, що використання сучасних інформаційних і управлінських технологій, єдиних стандартів якості обслуговування громадян мають зробити процес надання послуг українцям зручним і ефективним.

З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде призначено автоматично, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарств. У кого такі зміни відбулися, потрібно подати заяву та декларацію.

Тетяна Шевчук більш детально зупинилася на питанні подання та заповнення декларації. Адже через неправильно вказану цифру людина може втратити пільгу, на яку має право. У місті більше послуг, які враховуються при визначенні права на пільгу, у селі – менше. Дані дорослих дітей, які прописані з батьками, але фактично не проживають з ними, теж мають вказуватися. Але до розрахунку їх доходи не беруться.

У процесі досить активного обговорення цієї важливої теми учасники фактично перейшли до другого питання порядку денного: щодо проведення виїзних прийомів громадян працівниками управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради (доповідач Ірина Тимошенко, начальник управління).

Про передачу старостинськими округами господарських та домових книг ліквідованих сільських рад до архівного відділу міської ради учасників наради поінформувала начальник архівного відділу Руслана Поліщученко.

Підсумовуючи сказане доповідачами, міський голова Микола Юрчишин наголосив, що посадовці мають з повагою спілкуватися з людьми, чути їх, знати їх потреби, залучати до прийняття рішень. На територіях старостинських округів має бути порядок, довіра у громаді, щоб люди відчули: ми - одна команда, в якій високо цінується особиста відповідальність, самостійність та вміння реалізовувати надані можливості.

Загалом зустріч пройшла в атмосфері підтримки та співпраці, навчання і командного духу.

Насамкінець, Микола Юрчишин подякував присутнім за активну роботу.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу