• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

«Пакунок малюка»: як отримати батькам немовляти

eye

178

04.05.2023 15:30

RSS

Кожна сім?я, в якої народилася дитина, має право за бажанням отримати грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” або набір необхідних речей для новонародженої дитини.

Такий бебі-бокс батьки немовляти мають отримати, як правило, у пологовому будинку або, у разі його відсутності при виписці новонародженого - в управлінні соціального захисту за місцем проживання/перебування заявника.

Виконання норм Положення про порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 р. №1180 покладенні на спеціалістів сектору контролю за наданням соціальної підтримки управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради .

“Пакунок малюка” в управлінні праці та соціального захисту населення видається на підставі заяви отримувача, поданої у паперовій або електронній формі. У заяві зазначається спосіб інформування отримувача про прийняте рішення щодо видачі “пакунка малюка”.

За наявності технічних можливостей “пакунок малюка” може бути надано в межах надання послуги “єМалятко”.

Заява отримувачем подається не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини.

Спеціалісти розглядають подані документи, перевіряють факт неотримання “пакунка малюка” за місцем проживання/перебування або у закладі охорони здоров’я. Протягом одного робочого дня з отримання заяви приймається рішення про надання/відмову в наданні “пакунка малюка” та повідомляється про прийняте рішення отримувачу у спосіб, зазначений у заяві. Видається “пакунок малюка” на кожну новонароджену дитину в порядку черговості.

Для забезпечення своєчасного визначення та уточнення кількісних показників обсягу потреби в “пакунку малюка” працівники щомісяця проводять моніторинг стану забезпечення отримувачів “пакунка малюка” та подають Нацсоцслужбі заявки щодо кількісної потреби в “пакунку малюка” на наступний місяць.

Пологове відділення КНП «Хмільницька центральна лікарня» Хмільницької міської ради забезпечене бебі-боксами.

«Пакунок малюка” впродовж січня-квітня 2023 року вже отримали 35 матусь.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу