• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Змінено порядок допомоги на дітей та малозабезпеченим сім’ям

eye

254

09.05.2023 09:37

RSS

Постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2023 № 340 внесені зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, а саме щодо призначення допомоги на дітей одиноким матерям та до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Основні зміни стосуються обмежень щодо майнового стану: купівлі рухомого та нерухомого майна, грошових активів, товарів довгострокового вжитку та валюти, депозитних вкладів та платежів.

Допомога на дітей одиноким матерям та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям не призначається, якщо:

  • Особи, які входять до складу сім’ї, протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням допомоги здійснили покупку на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень:
  • земельної ділянки;
  • будинку, квартири (крім житла, отриманого або придбаного за рахунок державного чи місцевого бюджету), іншого нерухомого майна;
  • транспортного засобу (механізму);
  • цінних паперів, віртуальних активів;
  • будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або одноразово оплатили будь-які роботи або послуги (крім медичних, освітніх та житлових);
  • безготівкової та/або готівкової іноземної валюти (крім валюти, отриманої від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних та/або освітніх послуг), а також банківських металів.
  • протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням допомоги здійснено платіж, що випливає з правочинів, за якими передбачено набуття майнових прав на нерухоме майно та/або транспортні засоби (механізми) (крім об’єктів спадщини та дарування) на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень, або були внесені внески до статутного капіталу, благодійну діяльність (виключно у вигляді сплати коштів) та надання поворотної/безповоротної фінансової допомоги чи позики.
  • особи, які входять до складу сім’ї, на 1 число місяця, з якого призначається державна соціальна допомога, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що зазначається в декларації.

Проте відтепер допомога на дітей одиноким матерям та державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям призначається:

– у разі, якщо купівлю будинку (квартири) було здійснено протягом 6 місяців після продажу іншого будинку (або квартири), що були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі підтверджених документів. При цьому доходи від такого продажу не враховуються до сукупного доходу сім’ї.

– якщо у складі сім’ї є особа, яка перебуває в трудових відносинах, яка не сплатила або за неї не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи, у зв’язку з наявною заборгованістю роботодавця із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування або ж вона отримувала допомогу по частковому безробіттю.

За більш детальним роз’ясненням, будь ласка, звертайтеся за номером телефону: (04338) 2-33-72.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу