• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Парк Хмільника – на «мапі» переможців

eye

372

11.05.2023 09:29

RSS

Приємно, що спільні зусилля старанних ліцеїстів, їхніх учителів та посадовців Хмільницької міської ради спрямували нас до ще більшої популяризації місцевої «родзинки» - нашого чудового парку.

Він буде ще кращим та привітнішим, якщо будемо разом дбати про його затишок і берегти кожну його локацію.

Вітаємо еко-команду з перемогою!

Не спиняйтеся навчатися новому, з увагою та бережливістю пізнавати красу природи!

 

*** І знайте, що ми завжди раді допомогти усім ініціативним, старанним і вмотивованим! Ви – такі!

Команда учнів 8-А класу Ліцею №1 м. Хмільника (Шевчук Владислав, Іванусь Вероніка, Савіцький Ілля, Романовський Денис, Вознюк Ольга) стали переможцями фіналу Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл», що відбувся 8 травня 2023 року у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді.

Учні разом із керівником (учителька біології Ірина Винокурова) провели велику дослідницько-пошукову роботу по збору матеріалів для вивчення історії розвитку Центрального парку ім. Шевченка у м.Хмільнику.

У квітні 2023 року вони стали переможцями обласного етапу, а у травні вибороли І місце у фіналі.

Цікавими відкриттями для ліцеїстів стала інформація про заснування парку в 1911-1915 роках Костянтином Ксідо, який розробив палацо-парковий проєкт.

Під час Другої світової війни пожежа повністю знищила парк, проте він був відновлений у повоєнні роки.

Сьогодні, за сприяння міського голови Миколи Юрчишина, парк набуває нового, сучасного вигляду.

Хмільничани та гості міста бережно і з вдячністю ставляться до зеленого куточка, де завжди чисто, можна погуляти, почитати книгу, вслухаючись у шелест дерев та спів птахів, помилуватись лебедями, випити кави та позайматись спортом.

Адміністрація закладу, падагогічний та учнівський колективи висловлюють вдячність працівникам Хмільницької міської ради та працівникам КЗ «Історичний музей м.Хмільника» за підтримку та надану інформацію. Сподіваємося, що і надалі наша співпраця буде приносити місту успішні результати.

Адміністрація Ліцею №1

Назад до розділу