• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Для ветеранів та їхніх родин – єРобота

eye

329

12.05.2023 14:30

RSS

У рамках реалізації урядового проєкту єРобота з 10 квітня 2023 року почала діяти нова програма: надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу, яка дає можливість отримати фінансову підтримку від держави для старту або розвитку своєї справи.

Ветерани, які мають бажання займатися підприємництвом, або ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, зможуть отримати грант у розмірі:

  • 250 тис. грн. - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які також можуть бути зареєстровані як фізична особа-підприємець, за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис. грн. - для члена сім'ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни (один із подружжя, подання заяви в цьому випадку потребує згоди чоловіка чи дружини заявника з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом також через Дія) за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн. грн. - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Окрім того, другий з подружжя захисника зможе отримати грант 500 тис. грн. на розвиток сімейного бізнесу. Обов'язковою умовою надання грантів є створення нових робочих місць. Заяви на отримання грантів подаються через портал Дія.

Гранти на 500 тис. грн. та 1 млн. грн. надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем у співвідношення 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проекту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Використати грант у повному обсязі та створити нові робочі місця необхідно протягом 6 місяців з дати отримання коштів на рахунок.

Заяви на отримання грантів можна подавати через портал Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план.

Одержувачі грантів також можуть, за бажанням, пройти платне або безоплатне навчання з основ підприємницької діяльності та отримати консультації у центрах зайнятості.

Механізм надання вищезазначених грантів визначено Порядком надання грантів на створення та розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, затвердженим постановою КМУ від 21.06.2022 №738.

Більш детальну інформацію про умови отримання грантів можливо отримати, звернувшись до Хмільницької філії Вінницького обласного центру зайнятості за телефонами: (04338)22181, 0689562467 та за посиланням: https://is.gd/q851IG.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за інформацією Хмільницької філії Вінницького обласного центру зайнятості

Назад до розділу