• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міжнародна співпраця - ефектно чи для сенсу?

eye

365

15.05.2023 10:37

RSS

Міжнародна співпраця - ефектно чи для сенсу?

Такою була тема виступу заступниці директора Ліцею 1 м.Хмільника на (не) Конференціі EdCamp Луцьк/ Poznan, що відбулася 13 травня у м. Познань (Польща ) в Університеті імені Адама Міцкевича.

Захід проходив у офлайн та онлайн режимах паралельно, одночасно могли долучатися біля 500 осіб. Це педагоги з України, Польщі, Німеччини, інших країн Європи та світу.

Водночас проходило 8 спікерських майстерок, де презентувалися родзинки досвіду та співпраці. Ольга Миколаївна Кулініч виступила разом із заступницею директора школи партнерки з м. Буковець Лодзинського воєводства Селестиною Плуценник, з якою співпрацює з 2019 року (за сприяння Вінницької обласної Ради).

Не зважаючи на карантин і війну, співпраця не припинилась, а навпаки посилилася: польські партнери постійно на зв’язку, особливо в непрості часи військової агресії з боку росії.

Такі акції польських учнів та вчителів як «одягнись у кольорах України», листівка знайомства, листівки підтримки, «серцем з Україною» - проходили у школі в Буковці. Це неймовірно надихає і посилює віру в нашу перемогу.

Натомість польські колеги захоплені роботою з обдарованими дітьми, загальношкільними заходами, акціями та відеороботами, проєктами учнів, професіоналізмом педагогів та переймають досвід Ліцею №1, а ще позитивно здивовані високим рівнем знань учнів ліцею з польської мови (учителька Романюк І.В.) та загальним рівнем досягнень випускників за результатами ЗНО та НМТ.

Співпраця відкриває нові горизонти для розвитку та вдосконалення.

Тож бажаємо освітянам Хмільницької громади подальших спільнодій для щасливого майбутнього наших учнів, рідного Хмільника, усієї громади та великої України.

За інформацією КУ «Центр розвитку педагогічних працівників» Хмільницької міської ради

Назад до розділу