• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Запитуєте-відповідаємо: Які послуги надає Терцентр?

eye

402

31.05.2023 09:30

RSS

За рішенням Хмільницької міської ради від 23.12.2022 року №1483 «Про затвердження мережі надавачів соціальних послуг та переліку базових соціальних послуг, що надаються в Хмільницькій міській територіальній громаді» Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради (далі Територіальний центр) включено до мережі надавачів соціальних послуг Хмільницької міської територіальної громади. Цим рішенням також затверджено перелік базових соціальних послуг, що надаються Територіальним центром, а саме:

- догляд вдома;

- соціальна адаптація;

- натуральна допомога;

- транспортні послуги;

- прокат технічних та інших засобів реабілітації;

- консультування;

- представництво інтересів;

- соціальна профілактика;

- посередництво (медіація).

Відповідно до чинного законодавства на соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) в територіальному центрі мають право:

  • громадяни похилого віку, особи з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому МОЗ;
  • громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей з інвалідністю, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення, нижчий ніж встановлений законом прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.

Для соціального обслуговування (надання соціальних послуг) громадянину необхідно подати письмову заяву управлінню праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради.

Територіальний центр, відповідно до чинного законодавства, надає послуги як безкоштовно так і на платній умові.

Безоплатне соціальне обслуговування надається в обсягах, визначених державними стандартами:

  • особи з інвалідністю I групи;
  • громадяни похилого віку, особи з інвалідністю II-III груп, середньомісячний сукупний дохід яких становить менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб.

На базі Територіального центру діє три відділення соціального обслуговування, а саме:

  • відділення догляду вдома;
  • відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги;
  • відділення соціальної адаптації.

Також на базі Територіального центру функціонує:

  • пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації;
  • Соціальна транспортна служба «Надія».

 

Робота працівників Територіального центру ґрунтується на принципах індивідуального підходу до кожної людини, гуманності, доступності, відкритості, законності, соціальної справедливості, конфіденційності та відповідальності за дотримання етичних і правових норм.

Для отримання соціальних послуг особа або її законний представник подає управлінню праці та соціального захисту населення заяву про надання соціальних послуг у письмовій або електронній формі, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, разом з документами, зазначеними у пункті 28 Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року.

У разі необхідності, за додатковою інформацією звертайтеся до Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою: м. Хмільник, 2-й пров. Чорновола В’ячеслава, 8 (колишній 2 провул. Пушкіна).

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

 

 

Назад до розділу