• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Відкрили форум «Юні таланти-2023»

eye

506

01.06.2023 10:38

RSS

31 травня, у переддень Міжнародного дня захисту дітей, у Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося відкриття мистецького форуму «Юні таланти-2023».

Розпочався захід відкриттям виставки дитячих робіт в КЗ «Історичний музей м. Хмільника. На урочистому відкритті були присутні директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Майя Бєляєва, спеціаліст першої категорії Управління освіти , молоді та спорту Хмільницької міської ради Юлія Середюк, учнівська молодь ліцеїв міста, вихованці та педагоги закладу.

Діти читали вірші про щасливе дитинство, яке у них відібрала війна та про найбільшу мрію свого життя – аби Україна перемогла і усюди, на рідній землі, запанував мир.

Директор Центру дитячої та юнацької творчості Наталія Луценко привітала усіх присутніх із Днем захисту дітей та розповіла про те, які творчі і талановиті діти навчаються у закладі і які високі перемоги уже мають у своїй скарбничці здобутків.

На заході були присутні наймолодші вихованці закладу із гуртка «Пізнайко», яким директор вручила випускні Дипломи.

Директор Історичного музею Наталія Пацанівська запросила усіх бажаючих відвідати виставку та насолодитися красою, створеною дитячими руками.

До учасників заходу звернулася директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Майя Бєляєва, яка подякувала педагогам та вихованцям Центру дитячої та юнацької творчості за їхні працю, здібність і таланти, якими вони прославляють рідне місто та побажала творчої наснаги і мирного сонячного неба кожній дитині.

Після урочистого відкриття мистецького форуму усі з задоволенням ознайомилися із найкращими виставковими роботами талановитих гуртківців та переглянули фільм «Один день із життя Центру дитячої та юнацької творчості».

Продовжився захід на території Замкової гори. Шість локацій яскраво і промовисто запрошувало до себе дітвору. Танцювальний гурт, під керівництвом Олександра Лукащука, давав свій майстер-клас зі спортивного ритмічного танцю, а в цей час у небо піднімалися «патріотичні змії», якими вміло маневрували вихованці гуртка «Повітряні змії».

Із захопленням спостерігали хлопчаки за локацією, де гуртківці - автомоделісти вправно керували своїми моделями, демонструючи свої майстерність та уміння. 

Зовсім поруч юні тенісисти закликали усіх бажаючих спробувати «оволодіти» ракеткою, а тим часом вихованці гуртка «Образотворче мистецтво» уже малювали на стіні кольорові дитячі фантазії та мрії.

Було гамірно і біля фотозони «Козацькому роду нема переводу», де усяк намагався сфотографуватися в образі козака чи козачки , посидіти біля затишної хатинки та яскравих соняхів, що визирають із-за тину.

А маленькі «пізнайки» мали у цей день особливу увагу, до них завітали велетенські Тигр і Заєць, які уміло розважали дошкільнят. А шоумен пані Людмила провела захоплюючі конкурси, руханки та мильне шоу для маленьких «чомучок».

Захід закінчився, і залишив по собі на дитячих личках , щиру усмішку та задоволення.

На якусь мить діти забули про усі тривоги і смуток , відчули себе щасливими від того, що вони можуть радіти, бавитися, творити, пізнавати цей світ. Вони малювали на сірих панельних плитах свої кольорові мрії – Перемогу і Мир, і вірили, що усміхнеться Україні квітуча доля, закінчиться війна і щасливе дитинство повернеться до кожної української дитини.

Юлія Бараболя, заступник директора ЦДЮТ

 

Назад до розділу