• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Історія людяності від Москаленків

eye

264

02.06.2023 12:51

RSS

Про подружжя Марію та Михайла Москаленків знає чи не кожен у Хмільницькій громаді. Це надзвичайно добрі люди із «золотим серцем» та невтомними руками, які безмежно люблять своїх дітей та рідну Україну.

Вправні господарі та прекрасні батьки створили дитячий Будинок сімейного типу у селі Широка Гребля Широкогребельський старостинський округ та з любов’ю й ніжністю виховують 6 дітей, 5 з яких добровільно взяли на виховання та спільне проживання.

Коли розпочалася повномасштабна війна, про їх добре серце дізналися і наші захисники, адже Марія Григорівна та Михайло Васильович відкрили у себе в будинку волонтерський штаб і робота в сімейному «гніздечку» закипіла.

З перших тижнів війни кожен з них щось шукав, збирав, готував, пакував і відправляли на фронт військовим.

- А інакше й бути не може! – стверджує пані Марія. – Наші хлопці захищають нас із вами та нашу землю. Кожен українець повинен вкладати свою часточку допомоги заради омріяної Перемоги. Лише гуртом ми зможемо подолати ворога.

Уся родина Москаленків задіяна в роботі: найменші діти допомагають чистити цибулю, моркву та інші овочі, старші - разом із мамою Марією - готують рибні консерви і тушкованки, смажать млинці та пончики.

Кожен має свої обов’язки та єдину приправу до всіх страв – всім серцем допомогти.

Радіє дружня родина Москаленків, що багато охочих односельчан, а також інших небайдужих жителів нашої громади підтримали їх, об’єднались та допомагають у будь-яку хвилину. Всього команда волонтерів налічує 30 осіб.

Усі працюють, як єдиний механізм, тому з такою командою страви з’являються миттєво, - розповідає волонтерка пані Марія. - Всього кілька годин – і сотня вареничків з капустою і картоплею наліплені, ще кілька годин - і відра наповнені найсмачнішими голубцями.

Готову продукцію волонтери фасують, заморожують, а далі готують до відправки волонтерам, які везуть нашим захисникам.

Родина Москаленків вже відправила на фронт близько 80 машин продуктів на передову.

Спочатку готували страви з того, що було у нас вдома. Далі люди несли кури, хтось м'ясо, хтось консервацію, як кажуть, з миру по нитці. Щотижня ми відправляємо на передову по 1-2 автомобіля, годуємо наших хлопців, аби мали силу захищати Батьківщину, - продовжує Марія Григорівна.

Захисники та захисниці вдячні волонтерській команді за добро і домашні страви і навіть вже передають замовлення, - посміхається волонтерка. – Нещодавно приготували їм «Шубу», бринзу, пончики… Кажуть, що неймовірно смачні, бо домашні і приготовлені з любов’ю. Усе приготуємо і привеземо, головне, щоб настав мир та спокій в нашій квітучій Україні, - додала на завершення Марія Григорівна.

Родина Москаленків, як і багато інших волонтерів України, є символом єдності нашого народу. І саме їхній щирий вогник готовності віддати частинку свого серця допомагає спільно творити добрі і такі потрібні справи.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу