• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Які послуги надає Хмільницький міський центр соціальних служб?

eye

373

13.06.2023 10:15

RSS

Хмільницький міський центр соціальних служб (далі - центр) є спеціальним закладом, що забезпечує організацію та проведення у нашій територіальній громаді соціальної роботи із соціально незахищеними категоріями сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Рішенням Хмільницької міської ради від 23.12.2022 року №1483 «Про затвердження мережі надавачів соціальних послуг та  переліку базових соціальних послуг, що надаються в Хмільницькій  міській територіальній громаді» Хмільницький міський центр соціальних служб включено до мережі надавачів соціальних послуг Хмільницької міської територіальної громади. Також даним рішенням було затверджено перелік базових соціальних послуг, що надаються Центром соціальних служб, а саме:

 - інформування;

- консультування;

- представництво інтересів;

- соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах;

- соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

- екстрене (кризове) втручання;

- соціальна адаптація;

- соціальна профілактика.

Головна місія - забезпечити доступність сімей, дітей та молоді до якісних соціальних послуг у кожному куточку Хмільницької міської ТГ. Основною метою діяльності центру є сприяння у задоволенні соціальних потреб сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Центр надає соціальні послуги, психологічну допомогу, здійснює інформування із соціальних питань мешканців Хмільницької міської територіальної громади, а саме:

  • сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах;
  • членам сімей учасників антитерористичної операції та демобілізованим учасникам АТО/ООС, тих, хто перебуває в ЗСУ;
  • сім’ям внутрішньо переміщених осіб з дітьми;
  • особам, які постраждали від домашнього насильства та торгівлі людьми;
  • особам, які мають члена сім’ї з інвалідністю;
  • людям із залежностями та членам їх родин;
  • особам, які мають соціально небезпечні хвороби (в тому числі ВІЛ/СНІД, туберкульоз);
  • особам, які перебували в конфлікті з законом;
  • здійснює підготовку потенційних кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, опікуни та піклувальники,усиновителі, а також у наставники, патронатні вихователі.

Рішенням Хмільницької міської ради від 01.10.2021 року №779 « Про надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) на території Хмільницької міської територіальної громади» затверджено перелік соціальних послуг, що надаються  Хмільницьким міським центром соціальних служб, за рахунок бюджетних коштів (безоплатно) незалежно від доходу, особам/сім’ям, які  перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапляння в такі обставини, а саме:

- соціальний супровід сімей/осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах;

-   соціальна адаптація;

-   посередництво (медіація).

 Робота працівників Центру ґрунтується на принципах індивідуального підходу до кожної людини, гуманності, доступності, відкритості, законності, соціальної справедливості, конфіденційності та відповідальності за дотримання етичних і правових норм.

Для отримання соціальних послуг особа або її законний представник подає управлінню праці та соціального захисту населення заяву про надання соціальних послуг у письмовій або електронній формі, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, разом з документами, зазначеними у пункті 28 Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року.

В разі необхідності, за додатковою інформацією звертайтеся до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою м. Хмільник, 2-й пров. Чорновола В’ячеслава, б. 8.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

 

Назад до розділу