• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Для дітей та їхнього творчого дозвілля!

eye

933

14.06.2023 14:53

RSS

При Комунальному закладі «Будинок культури» Хмільницької міської ради працюють гуртки та студії різного спрямування.

Діє чотири гуртки та чотири студії на безкоштовній основі.

Усі керівники мають особливий підхід до кожної дитини, сприяють розвитку особливих здібностей і та дають змогу гуртківцям розвивати знання та навики у своїй сфері.

Під час занять діти мають змогу спілкуватися з однолітками та здобувати певні навички, а це є одним із важливих факторів розвитку дитини, у світі гаджетів та комп’ютерних технологій.

ВОКАЛЬНА СТУДІЯ

вікова категорія: від 6 років

керівник гуртка – Олександр Михайлович

(контактний телефон: 068-412-16-83)

Основною метою вокальної студії є вивчення правильного дихання, контроль над голосовим апаратом, розширення діапазону, вдосконалення резонансу та артикуляції. Вокальна студія сприяє розвитку не лише вокальних, але й загальних музичних навичок. Учні вивчають музичну теорію, читання нот, розуміння ритму та музичних структур. Вони також навчаються працювати з акомпанементом та розвивають свої слухові навички.

Вокальні вправи допомагають усвідомити та посилити роботу артикуляційних органів, таких як губи, язик, щелепи. Виконання різноманітних звуків та голосових вправ допоможе удосконалити координацію цих органів і поліпшити артикуляцію звуків та слів.

Під час вокальних занять значна увага приділяється слуховому сприйняттю. Вокаліст навчається чітко розрізняти й відтворювати різні звуки та мелодійні лінії. Це може допомогти виявити і виправити недоліки вимови та недостатню чіткість звуків.

 

СТУДІЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО ТА

ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА

вікова категорія: від 6 років

керівник гуртка – Юлія Сергіївна

(контактний телефон: 097-102-68-07)

Робота в студії розвиває природні задатки, творчий потенціал кожної дитини. Під час роботи на заняттях діти розвивають художні здібності, творчу уяву, естетичний смак, зорову пам'ять, навчаються аналізувати, явища та предмети навколишнього світу.

Завдяки заняттям у дітей змалечку розвиваються такі риси, як уважність, дрібна моторика рук, охайність, просторове та аналітичне мислення, почуття краси.

 

ІНСТРУМЕНТАЛЬНА СТУДІЯ

вікова категорія: з 6 до 12 років

керівник гуртка – Богдан Сергійович

(контактний телефон: 063-23-91-600)

Інструментальна студія проводить, як групові так і індивідуальні заняття. Основною метою інструментальної студії є навчання дітей гри на музичних інструментах та розвиток їх музичних здібностей.

Розвиток музичних навичок: Основна мета полягає у навчанні дітей техніці гри на обраному інструменті, розумінні нотного письма, музичних термінів та загальних принципів музики. Це включає навчання музичного читання, ритміки, техніки гри на інструменті та інших необхідних навичок.

Інструментальна студія покликана виховувати у дітей розуміння та цінування музичної культури. Це може включати вивчення класичної музики, творчості великих композиторів, музичної історії та стилів, що полягає у розширенні культурних горизонтів дітей та розвитку їхнього естетичного смаку.

На зайняттях учасники студії ознайомлються з дитячими музичними інструментами: металофони, бубни, мараксаи, трикутники та ін. Також на діти розучують музичну грамоту, продивляються різні музично-дидактичні ігри в яких розвивається почуття слуху та ритму.

ФОТО-ВІДЕО СТУДІЯ

вікова категорія: 12+

керівник гуртка – Олександр Миколайович

(контактний телефон: 067-69-92-118)

Навчання у фото-відео студії дає можливість опанувати технічні налаштування фотоапарата та техніки фото шопу.

Учасник студії отримає знання про складові фотоапарата та класифікацію об'єктивів. Також на зайняттях буде введення в роботу з освітлення.

Програма дозволяє у найкоротший строк засвоїти основні прийоми зйомки та охоплює певні види фото діяльності. Завдяки цьому початківець не тільки знайомиться з різними видами фотомистецтва, а й отримає на практиці необхідні навички.

 

ГУРТОК БАЛЬНОГО ТАНЦЮ

вік: від 4 років

керівник гуртка –Анна Олександрівна

(контактний телефон: 063-732-33-62)

Виховувати інтерес до танцювальної діяльності, розвивати естетичні почуття та художній смак, формувати навички культури поведінки та культури одягу, виховувати морально-вольові якості – одні із основних завдань гуртка.

Під час тренувань груп: розвивається почуття ритму укріплення кістково-м'язового аппарату виконуються відповідні вправи для розтяжки, проводяться ознайомлення та вивчення з елементів бального танцю.

 

ГУРТОК НАРОДНОГО ТАНЦЮ

вік: від 5 років

керівник гуртка – Лариса Анатолівна

(контактний телефон: 093-891-02-86)

На зайняттях гуртка народного танцю діти вивчають рухи українського народного танцю, танцювальні етюди, елементи класичного танцю.

Вихованці на заняттях ознайомлюються з нескладними, доступними для сприйняття та виконання рухами народно-сценічного танцю, хореографічною термінологією.

Викладання народних танців на основі народних ігор сприяє розумовому та фізичному розвитку маленьких дітей та розвитку їх соціальних навичок; змістовне, але грайливе вивчення танцювальних композицій.

 

ГУРТОК СУЧАСНОГО ТАНЦЮ

вік: від 5 років.

керівник гуртка – Юлія Сергіївна

(контактний телефон: 097-259-29-54);

Сучасні танці допомагають дитині самовиражатися: як емоційно, так і фізично. Це і покращення загального стану здоров’я, і зміцнення імунітету, і всебічний розвиток дитини. Багато навичок, які отримуються завдяки танцям, обов’язково знадобляться в житті. На кожному тренуванні розвиваються соціальні навички, діти вчаться знаходити спільну мову з однолітками.

Щодо переваг сучасних танців для дітей, то:

  • танці допомагають позбутися стресу та негативних емоцій;
  • в дітей розвивається працьовитість, старанність, дисциплінованість;
  • розвиваються лідерські якості;
  • запам’ятовуючи танцювальні зв’язки, дитина тренує пам’ять та уважність;
  • в учнів розвивається музичний слух і відчуття ритму;
  • танці дають змогу проявити себе та позбутися сором’язливості;
  • діти навчаються працювати на результат.

ДРАМАТИЧНИЙ ГУРТОК

вік: від 6 років

керівник гуртка – Ірина Петрівна

(контактний телефон: 096-943-23-83);

Основною роботою гуртка є всебічний розвиток дитини. За допомогою артикуляційних вправ та вправ на дихання покращується дикція дитини.

Робота зі скоромовками допомагає гуртківцям просто та чітко висловити свою думку. На заняттях проводяться вправи в ігровому характері на увагу та покращення пам’яті. Діти вчаться імпровізувати, бути собою, приймати себе та інших.

Завдяки драматичному гуртку діти стають вільніші та більш відкриті в повсякденному житті.

За інформацією Відділу культури і туризму Хмільницької міської ради

Назад до розділу