• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Підтримуємо екологічні ініціативи

eye

386

19.06.2023 14:51

RSS

Відповідно до розпорядження міського голови Миколи Юрчишина Хмільницька громада долучається до проведення Європейського тижня сталої енергії.

З 19 по 22 червня 2023 року в Хмільницькій громаді проводяться Дні сталої енергії на тему: «Долаємо енергетичну бідність через енергоефективність та зелену енергію».

Хмільник є підписантом Угоди мерів – Схід з 2017 року та проводить заходи, присвячені ефективному використанню паливно-енергетичних ресурсів, впровадженню «зеленої» енергії на своїй території. Метою таких заходів є усвідомлення важливості використання енергії з екологічно чистих джерел та перехід до відновлювальної енергетики. Це вагомий крок в боротьбі зі зміною клімату та забезпечення майбутнього.

 

Дні сталої енергії – це вже традиційні для нашої громади заходи, організовані відділом розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту в рамках виконання зобов’язань Європейської ініціативи «Угода мерів щодо Клімату та Енергії».

В умовах воєнного стану Дні сталої енергії проводяться з метою привернення уваги громадськості до необхідності подолання енергетичної бідності, ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, впровадження відновлювальних джерел енергії та адаптації до змін клімату.

Хмільничани зможуть прийняти участь в навчальних та презентаційних заходах, які сприятимуть формуванню енергоощадної поведінки серед дітей та дорослих, приверненню уваги до наявних проблем у сфері енергоефекттивності, охорони довкілля та зміни клімату. В доступному ігровому та цікавому форматі відбудуться різноманітні майстер-класи, екологічні уроки, виставки малюнків, читання та обговорення екологічної літератури, екскурсії, ігрові тренінги, виготовлення буклетів, стінгазет, перегляд фільмів, мільтфільмів та інші заходи.

Нагадаємо, що відповідно до підписаної Угоди мерів в Хмільницькій громаді розроблено План дій сталого енергетичного розвитку та клімату до 2030 року. В рамках виконання ПДСЕРК здійснено ряд енергоефективних заходів: проведено комплексну термомодернізацію дошкільних закладів освіти, заміну котлів на енергоощадні, реконструкцію ліній зовнішнього освітлення та заміну ламп на енергоефективні LED-лампи, проведено озеленення паркових зон, встановлення велопарковок, здійснюється сортування сміття, встановлено сучасне обладнання моніторингу повітря та інші заходи.

На даний час в Хмільницькій громаді планується використання відновлювальних джерел енергії. «Зелена» енергетика є ключовим напрямком економічного зростання та незалежності від викопних джерел енергії, а також зменшення викидів СО2 та інших парникових газів. Впровадження «зеленої» енергетики, а саме: вітроенергетики, сонячної енергетика, гідроенергетики, виробництва енергії з біопалива – це важливий крок на шляху до Європейської інтеграції України.

Відділ розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу