• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Лікарі "первинки" надають психологічну допомогу

eye

112

20.06.2023 13:47

RSS

Жителі Хмільницької громади можуть безоплатно отримати психологічну та психіатричну допомогу. Для цього слід звернутися до сімейного лікаря, який пройшов відповідне навчання.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА, 19 центрів первинної медико-санітарної допомоги уже мають новий пакет НСЗУ «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

Сімейні лікарі долучилися до сертифікованої програми mhGAP й пройшли відповідне навчання з надання первинної психологічної допомоги.

У цьому переліку закладів охорони здоров?я є КНП "Хмільницький Центр первинної медико-санітарної допомоги" Хмільницької міської ради.

Тож хмільничани зможуть отримати послуги в рамках пакету НСЗУ «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

Психіатричну допомогу дорослим та дітям, яка надається мобільними мультидисциплінарними командами, надають 2 заклади:

??Центр терапії залежностей «Соціотерапія;

??Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І Ющенка.

Знайти медичний заклад, який за договором із НСЗУ надає меддопомогу за цим пакетом, та записатись на консультацію туди можна одним зі способів:

- зателефонувати в контакт-центр НСЗУ за номером 16-77

- скористатися дашбордом https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard на сайті НСЗУ: у полі «Група послуг» обрати пакет «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

За інформацією Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації

Назад до розділу