• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Історії людяності – Людмила Камінська

eye

290

21.06.2023 16:10

RSS

Скільки в людині доброти - стільки у ній і життя, і стільки ж безмежного бажання допомагати в потребі всім, та робити це зі щирим серцем.

Такий камертон глибокої душі має жителька Хмільницької громади Людмила Камінська. У характері цієї жінки «по вінця» любові, милосердя й щедрості, що збагачує світ довкола радістю, щастям, надією.

Людмила Іванівна працює художнім керівником Будинку культури в селі Великий Митник. Вона має чудову сім’ю, в якій разом із чоловіком виховали дорослого сина та зараз опікуються вихованням двох дітей, позбавлених піклування батьків.

Дитячі серця зростають в атмосфері розуміння, взаємної підтримки, опіки та допомоги. Їх навчають бути милосердними, добрими та чесними, і у діток це чудово виходить, адже їм є з кого брати приклад – зі своїх опікунів.

Окрім дітей, вже не перший рік пані Людмила опікується ще й долею безпритульних тварин. У її домашньому прихистку проживає близько 50 котів!

- Я дуже люблю тварин ще з дитинства, тому пройти повз покинутого чотирилапого друга я не можу. Тваринок знаходжу на вулицях, залишених просто неба, ще приносять люди… А я усіх забираю до себе, бо дуже шкода пухнастиків, - розповідає Людмила Іванівна. – Я їх виходжую, доглядаю, вакциную, стерилізую, лікую… У мене було 70 котиків. І ось, вже 20 тваринок знайшли добрі руки та стали домашніми улюбленцями нових чуйних господарів.

- Тварини, як діти, - додає пані Людмила, - вони теж хочуть любові та потребують уваги. І якщо їм дарувати турботу, вони завжди віддячать своєю вірністю!

До того ж, пані Людмила – волонтерка «зі стажем»! До війни вона активно допомагала з одягом та продуктами дітям із неблагонадійних і багатодітних сімей. З перших днів повномасштабного вторгнення росії на Україну згуртувала довкола себе потужну команду односельчан, хмільничан, волонтерів з інших міст, друзів-земляків з-за кордону та надавала гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам, усім людям у потребі.

 - Чимало людей приходило до нас, ми приймали по 200-300 осіб щоденно. Надавали їм усе необхідне: продукти, одяг, ліки, побутову хімію, подушки, матраци, рушники. Ніхто не йшов з порожніми руками, усім вистачало, - розповідає Людмила Камінська.

Ще жінка 6 років поспіль займається організацією дитячих свят: дарує безмежні емоції добра маленьким серцям та робить щасливими безліч дітей.

Ми багато їздимо з благодійними розвагами в центри комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, даруємо найменшим радісний настрій, якого так бракує, особливо в теперішній час, - стверджує пані Людмила.

- Допомагати людям – це сенс мого життя! І я роблю усе, аби світ ставав кращим і добрішим.

Зичу усім читачам часопису міської ради «Хмільницька громада» та шанувальникам сайту бути милосердними, добрішими до людей, які поряд. Не робіть зло, не викидайте тварин у смітники, даруйте свою любов рідним, друзям, усім! Це приємно! Це легко! Це потрібно! Так ми стверджуємо, що ми на землі Люди! - побажала на завершення Людмила Камінська.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу