• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про роботу Спостережної комісії при виконкомі

eye

178

22.06.2023 16:16

RSS

22 червня 2023 року під головуванням заступника міського голови Андрія Сташка відбулося засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради.

На засіданні узагальнено роботу спостережної комісії з особами, які звільнилися з місць позбавлення волі, і особами, засудженими до різних видів покарань. Також обговорено зміни до Положення про спостережні комісії, затверджених Постановою Кабінету КМУ України від 25 листопада 2022 року № 1314.

За результатами рішення спостережної комісії, враховуючи пропозиції членів комісії, було прийнята відповідна постанова.


Для довідки:

Питання щодо соціального патронажу осіб, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк і звільнились з місць позбавлення волі віднесенні до компетенції Спостережної комісії при виконкомі Хмільницької міської ради. Робота спостережної комісії організована відповідно до розподілених обов’язків між її членами по напрямках основної діяльності та функціональних обов’язків всіх членів спостережної комісії.

Протягом 2023р. проведено 3 засідання спостережної комісії, на яких розглядалися питання щодо осіб, які звільнились з місць позбавлення волі, звільнених від відбування покарання та осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, згідно списків, які надавалися Хмільницьким РВП ГУ НП у Вінницькій області та Хмільницьким РВ № 3 філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області.

Враховуючи, що значна частина повноважень членів спостережної комісії пов’язана з співпрацею з органами і установами виконання покарань, які відсутні на території Хмільницької міської територіальної громади, засідання спостережної комісії проводяться в міру потреби, що передбачено Положенням про зазначену комісію при виконкомі міської ради. На кожному робочому засіданні комісії надаються доручення членам комісії в процесі обговорення відповідних питань, розглядаються питання щодо взаємодії членів комісії під час роботи з особами, які звільнились з місць позбавлення волі, звільненими від відбування покарання та з особами, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, а також з’ясовуються проблемні питання соціального характеру. Налагоджений процес координації діяльності і взаємодії всіх зацікавлених органів та громадських формувань (закладів охорони здоров'я, Хмільницьким РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області, органів внутрішніх справ (РВП ГУ НП у Вінницькій області), управління праці та соціального захисту населення, Хмільницької філії обласного центру зайнятості, міського Центру соціальних служб) щодо вирішення проблемних питань зазначеної категорії осіб.

На засіданнях спостережної комісії розглядаються питання щодо надання соціальної підтримки визначеним категоріям громадян, зокрема питання щодо зміни міри покарання у вигляді виправних робіт на штраф, умовно-дострокового звільнення від відбування покарання з огляду на певні обставини за поданням Хмільницького РВ №3 філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області, питання щодо надання допомоги у працевлаштуванні та виготовленні або поновленні документів (паспорта).

Крім того, членами спостережної комісії постійно надаються рекомендації працівникам Хмільницького відділення поліції щодо запрошення осіб, які повернулися з місць позбавлення волі, на засідання спостережної комісії, за їх бажанням, а в разі відмови – комісійного відвідування за місцем їх проживання.

Також членами спостережної комісії під час відвідування з’ясовуються проблемні питання соціального характеру звільнених осіб за місцем їх проживання з метою надання їм допомоги. В поточному році членами спостережної комісії було проведено 3 таких відвідування (с.В.Митник і м.Хмільник).

Упродовж цього року до спостережної комісії при виконкомі міської ради особи, звільнені з місць позбавлення волі щодо сприяння та надання їм допомоги у вирішенні проблемних питань не звертались.

 

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

 

 

Назад до розділу