• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Дні сталої енергії-2023: підсумовуємо!

eye

1117

23.06.2023 15:53

RSS

З 19 по 22 червня громада долучилася до Європейського тижня сталої енергії. Це гарна нагода в черговий раз об’єднати зусилля у прагненні зробити громаду більш енергоефективною та привітною до екології, підвищити культуру енергозбереження, підкреслити важливість переходу до чистої енергії.

До проведення заходів долучилися вихованці закладів дошкільної освіти, учні ліцеїв, відвідувачі бібліотеки, вихованці Центру дитячої та юнацької творчості, громадські організації, ВПО, жителі громади.

В закладах дошкільної освіти проведені заняття «Сортуємо сміття», «Небезпека у користуванні електроприладами», «Де живе водичка», «Енергозбереження у моїй сім’ї». Також проведені уроки малювання «Краплинка воду збереже», малюнок на асфальті «Нехай Земля квітує всюди – Планету збережімо, люди!» Діти навчалися сортувати сміття, безпечно користуватися електроприладами, ощадно використовувати електроенергію, воду, впроваджувати енергію вітру, Сонця.

Вихователі разом з вихованцями дитячих садочків провели гру «Сортуємо сміття», в ході якої діти вчилися правильно сортувати сміття для подальшої переробки його.

В школах проводились майстер-класи по виготовленню квітів з фісташкових шкаралуп, декор скляних пляшок в сучасному стилі, створено плакати та буклети, які мають на меті виховання ощадної поведінки використання енергетичних ресурсів.

Також провели збір батарейок, які будуть передані в спеціальні пункти збору та відвантажені на переробку за кордон.

Цікавим був захід – екскурсія до природного джерела – до кринички. Чиста вода – це багатство!

В громаді активно підтримується велорух, велопрогулянки! ГО «Право» в партнерстві з Гуманітарним хабом «Мурашник», посадовці органів місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання все активніше переходять на екологічний вид транспорту – велосипеди.

Дякуємо усім – хто долучився до важливих заходів, які носять виховний характер. Сподіваємось, що цей час проведено з користю!

Особлива подяка координаторам Угоди мерів – Схід та Асоціації «Енергоефективні міста України» за змістовні подарунки!

Управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

Назад до розділу