• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Цифрові, інклюзивні, доступні: навчаємося

eye

136

28.06.2023 09:30

RSS

Україна стрімко рухається в напрямку цифровізації. І більшість з нас вже з гаджетом на «ти».

Але чи всі можуть скористатися цифровими сервісами?! І тут піде мова про цифрову доступність. Чи мають доступ до сайту або мобільного застосунку незрячі люди, люди зі слабким зором, із порушенням слуху або люди старшого віку?

Два дні поспіль, 26 та 27 червня посадовці Хмільницька міська рада Наталія Мазур (начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю) та Олександр Долєвич (завідувач сектору інформаційних технологій та електронного урядування) були учасниками навчального тренінгу з теми: «Вебдоступність та спеціальні вимоги до сайтів органів публічної влади».

Під час першого дня навчання ми дізналися про основи вебдоступності, міжнародні практики щодо доступності сайтів та головні інструменти доступного змісту.

Другий день навчання був присвячений навичкам формування доступного інтерфейсу (доступний та інклюзивний дизайн сайт, спеціальні версії), а також тестуванню доступності (методи та інструменти) та як коректно сформулювати технічне завдання для забезпечення доступності.

Було змістовно і корисно дізнатися про цифрові рішення, інклюзивні та доступні формати сайтів.

Тож будемо дбати про цифрову доступність з новими компетентностями разом!

Навчання організували Вінницька обласна державна адміністрація у межах «Проєкту підтримки Дія» за фінансової підтримки Японії та Програма розвитку ООН в Україні за фінансування Швеції.

#цифровізація_Хмільницька_ТГ

#веб_доступність

Назад до розділу