• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

72 хмільничанам нараховано компенсацію за розміщення ВПО

eye

373

04.07.2023 14:21

RSS

Управлінням праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради опрацьовано 73 заяви на компенсацію витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Усього за травень 2023 року  компенсацію нараховано 72 особам на  суму 99 тис. 47 грн. Всього з квітня 2022р. по травень 2023 р. жителями Хмільницької міської ТГ  подано заяв на компенсацію за розміщення на суму 2 млн. 562 тис. 839 грн.

Принагідно нагадуємо механізм отримання компенсації за безоплатне тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, які перемістилися у період воєнного стану затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №333 від 19 березня 2022 р. (зі змінами).

Компенсація надається за розміщення:

  • ВПО, які перемістилися з тимчасово окупованої території АР Крим і м.Севастополя, територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

Перелік затверджується Мінреінтеграції за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

  • житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження, інформація про яке внесена до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації, або щодо якого подано документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях  вище зазначених внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України, для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Сума розраховується з урахуванням кількості днів, протягом якого у житлі розміщувались ВПО. Зазначений період визначається як “людино-день”. У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначалась на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Починаючи  з 1 квітня 2023 р., сума компенсації визначається на рівні 14,77 гривень за кожен людино-день.

Нагадуємо, що відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) ВПО, які перемістилися у період воєнного стану на територію Хмільницької громади (рішення виконавчого комітету від 06 вересня 2022р. №457 (зі змінами)) Управління «Центр надання адміністративних послуг» Хмільницької міської ради (далі – ЦНАП)  проводить реєстрацію заяв та прийом документів для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО.

Управління праці та соціального захисту населення міської ради узагальнює наведену інформацію в заявах, формує перелік осіб, що розмістили ВПО та звернулися із заявою про отримання компенсації витрат, і подає його до Вінницької обласної військової адміністрації.

Алгоритм отримання компенсації:

1. Подайте заяву про розміщення ВПО

2. Щомісячно до 5 числа подавайте заяву про компенсацію

Припинення розміщення:

У день виїзду необхідно подати заяву до ЦНАПу.

Важливо! У разі зміни кількості осіб також необхідно проінформувати місцеву раду. Для цього теж слід подати заяву до ЦНАПу.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу