• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Чи обов'язково подавати декларації під час війни?

eye

143

07.07.2023 14:49

RSS

Уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції у виконавчому комітеті Хмільницької міської ради пояснює чи подається декларація «кандидата на посаду» в період дії воєнного стану.

Відповідно до ч. 3 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) особа, яка претендує на зайняття посади, зазначеної у п. 1, пп «а» п. 1, ч. 1 ст. 3 Закону до призначення на посаду подає декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік. Згідно з ч. 1 ст. 56 Закону стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального та особливо відповідального становища, а також посад з підвищеним корупційним ризиком проводиться спеціальна перевірка.

Проте, згідно зі ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та введений Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 воєнний стан в Україні, Національне агентство з питань запобігання корупції зазначає, що до припинення воєнного стану кандидати на відповідні посади можуть не подавати декларації «кандидата на посаду» та відповідно спеціальна перевірка проводитися в цей період не буде.

Зауважимо, що фізичні особи подають документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або електронній формі, протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку подати документи (Закон України від 03.03.2022 № 2115-ІХ).

Тому і декларація «кандидата на посаду» (як і інші декларації) має бути подана посадовою особою у зазначені терміни.

Уповноважений з питань запобігання та виявлення корупції у виконавчому комітеті Хмільницької міської ради

#посадовцям_Хмільницька_ТГ

#декларування

Назад до розділу