• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС

eye

343

12.07.2023 11:29

RSS

19 червня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 626 «Деякі питання надання матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції», яка була розроблена Мінсоцполітики, та відповідно до якої кожен постраждалий з підтоплених регіонів Херсонської та Миколаївської областей отримає 5 тис. грн за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Постраждалим населенням визнаються особи:

-  які на момент підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції проживали/були зареєстровані/задекларовані в населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей, та які станом на 5 червня 2023 р. не були зареєстровані як отримувачі допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 332 “Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам” (Офіційний вісник України, 2022 р., № 26, ст. 1418), у населених пунктах, які не зазнали підтоплення. Перелік населених пунктів, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей, разом з переліком вулиць та адрес (за можливості), що зазнали підтоплення, затверджується Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями.

- які перемістилися після 6 червня 2023 р. з тимчасово окупованих Російською Федерацією територій Миколаївської та Херсонської областей, для яких не визначена дата завершення тимчасової окупації відповідно до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, затвердженого наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 р. № 309, та які були зареєстровані/задекларовані до 6 червня 2023 р. в населених пунктах, що включені до переліку населених пунктів, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей.

Матеріальна грошова допомога призначається на кожну особу, яка належить до постраждалого населення (далі - Постраждала особа).

Для отримання допомоги, постраждалим особам потрібно звернутися в управління соціального захисту за фактичним місцем проживання не пізніше 31 серпня 2023 року та із заявою надати такі документи чи їхні копії:

-  документ, що посвідчує особу, або єДокумент;

документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);

- свідоцтво про народження дитини або відображення в електронній формі інформації, що міститься у свідоцтві про народження, виготовленому на паперовому бланку (е-свідоцтво про народження).

Інформація про неповнолітню дитину включається до заяви одного з батьків, який належить до постраждалого населення.

Головним розпорядником коштів резервного фонду є Миколаївська та Херсонська обласні державні адміністрації.

За детальними роз’ясненнями, будь-ласка, звертайтеся  до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою: 2 провул. Чорновола В’ячеслава, 8 та за телефонами: (04338) 2-21-30, (04338) 2-33-72

Управління праці та соціального захисту населення

Хмільницької міської ради

Назад до розділу