• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Хмільнику підкорив Еверест!

eye

395

17.07.2023 10:20

RSS

Хмільничанин Олександр Вознюк виконав виклик/челенж EVERESTING, за умовами якого потрібно на одному пагорбі набрати висоту 8848 м - висоту найвищої гори світу Евересту.

Треба зауважити, що Олександр робив це не у горах, а в місті на звичайній вулиці і зробив 403 кола, що склало 326 км, 403 підйоми вгору, досягнувши висоти 8848 м.

Спортивний захід відбувся за сприяння міського голови Миколи Юрчишина з 15 по 16 липня 2023 року по вул. Магістральна в місті Хмільник.

Підтримати спортсмена прийшли ветерани, майстри спорту Володимир Івашук, Віталій Пачевський, Микола Бабюк, спортсмени та друзі.

Олександр Вознюк увійшов до залу слави Halls500 світового рейтингу спортсменів, які здолали цей виклик, та став 11-м українцем, хто зробив це!

Вітаємо, славетний земляче! Велоспорт веде до перемоги!

Вперед – і до Перемоги!

 

Для довідки:

Еверестінг - це челендж/виклик, під час якого велосипедист піднімається та спускаються з певного пагорба стільки разів, щоб загалом піднятися на 8848 метрів (29029 футів) (висота гори Еверест).

Перша подія, описана як «Еверестінг», була зроблена Джорджем Мелорі, онуком Джорджа Мелорі. Молодший Мелорі піднявся на гору Донна Буанг у 1994 році, проїхавши вісім «кіл" 1069-метрового пагорба. Формат і правила були закріплені Енді Ван Бергеном, натхненним історією про зусилля Мелорі. У першій офіційній груповій спробі Ван Берген організував 65 гонщиків, 40 з яких закінчили спробу Everesting.

 

Відеоматеріали про челендж можна переглянути на сторінці alex_dovbush у Tik Tok

Відділ молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу