• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

У Хмільницькій громаді привітали матерів-героїнь та жінок-довгожительок

eye

111

Новини

Напередодні Міжнародного дня жінок і миру, що відзначається 8 березня, працівники управління праці та соціального захисту населення та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради відвідали за місцем проживання та привітали зі святом матерів-героїнь та жінок-довгожительок віком 90 і більше років.

Завдяки небайдужості та милосердю багатьох приватних структур та громадян міста вдалося організувати продуктові набори зазначеним категоріям громадян (всього – 50 жінок, в тому числі 3 матері-героїні с. Соколова, що входить до складу Хмільницької міської ОТГ).

У наш час дуже мало людей, які здатні зрозуміти чужий біль і скруту. Але депутат Вінницької обласної ради Юрчишин Микола Васильович ніколи не залишається осторонь людських проблем і з повагою ставиться до громадян, які потребують соціальної підтримки. Завдяки його допомозі територіальний центр вручив щедрі дарунки зазначеним вище категоріям громадян. Тому висловлюємо щиру вдячність Миколі Васильовичу за його розуміння, за підтримку нашої благодійної акції і бажаємо залишатись такою ж чуйною людиною.

Також хочемо подякувати за надану допомогу директору ТОВ «Хмільницька будівельна компанія» Бзнуні Наірі Буртелі, директору ПП «Компанія Євротрейд» Цюрпіті Сергію Михайловичу, директору СФГ «Поділля» Гуменюку Василю Володимировичу, директору СФГ «Злагода» Синюку Анатолію Володимировичу, директору ТОВ «Хлєббовь» Зінченку Денису Васильовичу, директору СФГ Опаріну Геннадію Григоровичу, ФОП Бялківському Петру Степановичу, ФОП Михальнюку Миколі Васильовичу, ФОП Яремчуку Ігорю Степановичу, ФОП Мілецькій Марині Вікторівні, ФОП Саю Сергію Петровичу та працівникам магазину «Lavanda» і «Людмила», які благодійно надали квіти для привітання матерів-героїнь та жінок-довгожительок.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Хмільницької міської ради

Назад до розділу