• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На позачерговій 45 сесії міської ради

eye

801

31.07.2023 11:12

RSS

28 липня 2023 року під головуванням міського голови Миколи Юрчишина відбулася позачергова 45 сесія міської ради 8 скликання. У роботі сесії взяли участь 28 депутатів міської ради, які розглянули 78 питань порядку денного із запланованих 81-го питання.

Міський голова привітав присутніх колег-медиків із Днем медичного працівника України. Також Микола Юрчишин привітав усіх з Днем української державності та Днем хрещення Русі-України.

Три питання порядку денного «Про організацію громадських робіт у 2023 році», «Про затвердження документацій із землеустрою щодо земельної ділянки по проспекту Свободи, 11 у м. Хмільник, на яку поширюється право сервітуту» та «Про розгляд клопотання Слободянюк Валентини Петрівни щодо земельної ділянки по площі Перемоги, 2 у м. Хмільнику» були зняті з розгляду.

 

Першим питанням депутати заслухали інформацію члена Хмільницької міської територіальної виборчої комісії Тараса Носальського про визнання повноважень депутатів Хмільницької міської ради 8 скликання: Андрія Бялківського – від Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга народу» та Андрія Романюка – від Вінницької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», обраних замість депутатів, які вибули.

Відповідно внесено зміни до складу постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, комунальної власності, енергозбереження та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту, а також – до лічильної комісії Хмільницької міської ради 8 скликання.

Депутатський корпус вніс зміни та доповнення до Положення про виконавчий комітет Хмільницької міської ради в частині режиму роботи виконавчих органів ради, повернувшись до попереднього графіку роботи, за яким орган місцевого самоврядування працював три з половиною роки.

Внесено зміни та доповнення до штатних розписів виконавчих органів Хмільницької міської ради та присвоєно чергові ранги посадових осіб місцевого самоврядування старостам Ганні Бичок, Валентині Маліновській та Миколі Сухому.

Депутати затвердили в новій редакції Положення, структуру та перелік посад Управління  житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради і структуру та штатну чисельність КЗ «Будинок культури» у новій редакції. Також перейменували КЗ «Бібліотека для дорослих» на КЗ «Хмільницька публічна бібліотека» та прийняли Статут закладу.

Ліквідовано Білорукавську початкову школу міської ради.

Визнано комунальною власністю Хмільницької міської територіальної громади в особі Хмільницької міської ради майно, а саме:  приміщення, що знаходиться за адресою вул. Центральна, буд. 59 (попередня адреса вул. Леніна, буд.59) с. Малий Митник та приміщення, що знаходиться за адресою вул. Центральна, буд. 17 В, с. Філіопіль.

Затверджено договір про спільну діяльність між Хмільницькою міською радою та Головним управлінням ДСНС України у Вінницькій області, висновок про вартість об’єкта оцінки житлового будинку та відчуження цього майна, Антикризовий план реагування на випадок припинення газопостачання, електропостачання та надання телекомунікаційних послуг на 2023-2024 роки у Хмільницькій міській територіальній громаді.

Місцеві обранці підтримали внесення змін та доповнень до міських програм, зокрема: до програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою територій населених пунктів Хмільницької міської територіальної громади; утримання дорожнього господарства громади; управління комунальною власністю; поліпшення техногенної  та пожежної безпеки об’єктів усіх форм власності; захисту населення і територій територіальної громади у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій; розроблення містобудівної документації населених пунктів громади; підвищення  енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів; підтримки учасників Антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, осіб, які беруть (брали) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації на території України та членів їхніх сімей; комплексної програми «Добро»; розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я для покращення умов медичного обслуговування населення громади; сприяння розвитку місцевого самоврядування та партнерських відносин; розвитку освіти громади; розвитку фізичної культури, спорту та молодіжної політики.

Ухвалено рішення про зміни до Порядків використання коштів міського бюджету до окремих міських програм.

Погоджено нові комплексні програми: з підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей у Хмільницькій міській територіальній громаді на 2024-2028 рр. та «Добро» на 2024-2028 рр.

Внесено зміни до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади у м. Хмільнику, що підлягають приватизації у 2023 році, а саме: приміщення №1, вул. Сиротюка, 22; вул. Пушкіна, 48; вул. Столярчука, 50; вул. Симоненка Василя, 12А; проспект Свободи, 13; вул. Виноградна, 2; вул. 1 Травня, 54; вул. Лугова, 67.

Депутати ухвалили рішення про безоплатну передачу комунального майна, що належить до комунальної власності територіальної громади Хмільницькій районній військовій адміністрації.

Узгоджено рішення про створення фонду захисних споруд цивільного захисту в населених пунктах Хмільницької міської територіальної громади.

Прийнято у комунальну власність міської громади майно, отримане від Міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа», а саме: меблі, комп’ютерну техніку, кондиціонери, станцію моніторингу якості повітря.

Погоджено додаткову угоду про співпрацю між Міжнародною благодійною організацією «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» Україна та Хмільницькою міською територіальною громадою стосовно покращення доступу дітей та їх сімей до соціальної інфраструктури громади шляхом створення дитячої точки «Спільно», яка знаходиться за адресою: вул. Столярчука, 2, м. Хмільник.

Схвалено рішення про перейменування вулиць та провулків у населених пунктах громади.

Надано дозвіл на створення будинкового комітету будинку №54 по вул. 1 Травня у м. Хмільнику.

Прийнято рішення про занесення прізвища Павла Околодька до Книги Пошани та пам’яті «Гордість Хмільника», знаного й авторитетного хмільничанина, депутата Хмільницької районної ради, заслуженого журналіста України, колишнього редактора Хмільницької міськрайонної газети «Життєві обрії».

Значна частина питань порядку денного стосувалась врегулювання земельних відносин.

Затверджено звіт про виконання бюджету Хмільницької міської територіальної громади за І півріччя 2023 року, договір про передачу коштів між місцевими бюджетами у 2023 році та договір про міжбюджетні трансферти між місцевими бюджетами у 2023 році.

Внесено зміни до бюджету Хмільницької міської територіальної громади на поточний рік.

Організаційний відділ Хмільницької міської ради

Назад до розділу