• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Працюємо над поліпшенням інструментів громадської участі

eye

326

07.08.2023 16:15

RSS

Хмільницька міська рада працює за принципом відкритого урядування.

І тому для нас важливо, щоб жителі громади могли ставати учасниками підготовки, обговорення та ухвалення рішень, а також впровадження актуальних муніципальних ініціатив.

Але для цього нам усім потрібно ефективно використовувати інструменти локальної демократії. Їх набір дуже різноманітний - звернення громадян, електронна петиція, бюджет участі, місцеві ініціативи, громадські слухання…

Нещодавно міський голова видав розпорядження, яким створено робочу групу з питань впровадження Плану підвищення ефективності використання інструментів локальної демократії у Хмільницькій міській територіальній громаді. До її складу увійшли посадовці, депутати та громадські організації.

Сьогодні, 7 серпня, в Центр активності громадян Хмільницької міської територіальної громади відбулося перше засідання робочої групи, під час якого проаналізовано локальні інструменти громадської участі та фаховий потенціал у структурних підрозділах міської ради, на яких може бути покладена функція взаємодії з громадою у профільних питаннях застосування жителями інструментів локальної демократії.

Маємо тиждень, щоб всі пропозиції обговорити на рівні структурних підрозділів міської ради та затвердити склад відповідальних осіб окремим розпорядчим документом.

У такому повноважному складі Mazur Natalia Катерина Дешева Віталій Дорох Олена Черній Віктор Заган ми разом із усіма структурними підрозділами міської ради попрацюємо над покращенням локальної участі громади.

Отож, слідкуйте за нашими дописами, бо для всіх активних мешканців громади, і зокрема ВПО, буде можливість пройти навчання щодо участі у процесах ухвалення рішень із використанням інструментів локальної демократії.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

#ініціативи_міського_голови

#відкрите_урядування_Хмільник

#локальна_демократія_Хмільницька_ТГ

Назад до розділу