• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Медаль «Хрест свободи» - достойному хмільничанину

eye

434

08.08.2023 09:35

RSS

Кожен несе свій хрест у земному житті, але справедлива доля завжди винагороджує тих, хто має Божий дар – нетлінний талант, який звеличує серце людини добром, душі додає натхнення, а у людей викликає пошану.

Таким є наш земляк – скульптор-монументаліст, Заслужений художник України, почесний громадянин міста Хмільника та Хмільницького району Віктор Євграфович СТУКАН.

Нещодавно почесний хмільничанин отримав особливу винагороду – медаль «Хрест свободи» за жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та незалежності відповідно до Указу Митрополита Київського і всієї України Епіфанія від 05.07.2023р. №1570.

Загалом у достойному спадку краянина є чимало високих державних та церковних відзнак. І це цілком заслужено, адже його монументальний простір налічує понад 70 пам’ятників, з яких - 8 пам’ятників Тарасові Шевченку.

Скульптор безоплатно виготовив 6 монументальних пам’ятників, які встановлені на території Хмільницького району.

У Хмільнику є дві монументальні праці майстра – пам’ятник Тарасові Шевченку та пам’ятний знак жертвам голодомору 1932-1933рр. і політичних репресій 1930-1950рр.

Хмільницький міський голова Микола Юрчишин, міська рада та її виконавчий комітет цінують вагомі творчі здобутки митця у царині монументального мистецтва і скульптури, що є вагомим надбанням національної культурно-мистецької спадщини та здобули широке народне і міжнародне визнання.

Вельмишановний Вікторе Євграфовичу!

Вітаємо Вас із черговою заслуженою нагородою!

Несіть свій «Хрест свободи» - чесний Божий промисел - вільно, натхненно, гідно! І нехай із розкриллям Вашої вільної душі героїчно відродиться наша Україна!

Перемоги нам усім! Єднання у вірі, надії та любові всьому побожному українському народу!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу