• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Відбулася зустріч із родинами Героїв

eye

246

12.08.2023 11:58

RSS

12 серпня 2023 року міський голова Микола Юрчишин разом із керівниками профільних структурних підрозділів та комунальних підприємств охорони здоров’я міської ради провів зустріч із сім'ями захисників України, які загинули на російсько-українській війні.

Діалог розпочався із оголошення Хвилини мовчання за воїном Сергієм Лук'янченком, з яким сьогодні навічно попрощалася громада, за усіма, кого забрала війна.

Після цього міський голова запитав у рідних героїв як для них важливо увічнити пам'ять про своїх рідних на загальноміському рівні.

«Свого часу було враховано ініціативи громадськості та встановлено поряд із пам'ятним знаком Героїв Небесної Сотні (біля Будинку побуту) меморіальні дошки «Герої не вмирають» зі світлинами земляків, які полягли на війні в зоні АТО/ООС. Але, на жаль, російсько-українська війна триває і «на щиті» востаннє повертаються додому наші хлопці-воїни. Для нас важливо знати: як ви, рідні, вважаєте: чи продовжувати встановлення дощок чи установити телеекран, що транслюватиме інформацію про кожного захисника. А по завершенню війни на площі Перемоги облаштуємо Алею пам'яті з врахуванням ваших пропозицій по проєкту», - звернувся з такою ініціативою міський голова.

Відбулося обговорення. Кожен і кожна мали можливість висловили власну думку.

Зійшлися на тому, що поряд із меморіальними дошками буде установлено телеекран, що цілодобово транслюватиме візуальну інформацію про воїнів.

Ще вирішили врахувати: якщо родина бажає установити меморіальну дошку, то будемо сприяти в цьому.

Ще рідні захисників України мали можливість запитати поради чи консультації в посадовців профільного напрямку.

На завершення відвертої розмови слово попросила пані Марія, дружина загиблого воїна Олега Тимченка із Запоріжжя (родина має статус ВПО), яка від імені родини подякувала міськраді за допомогу і шанобливе ставлення хмільничан до зустрічі Героїв «на щиті» та участі загальноміському похованні.

Зустріч завершилася оголошенням про всенародне віче-прощання із воїном Сергієм Лук'янченком та спільною домовленістю бути завжди відвертими, єдиними, консультуватися в разі потреби.

#Зустріч_родини_Героїв

#Ініціативи_Хмільницького_міського_голови

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

Назад до розділу