• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Хмільницька громада перемогла в конкурсі міні-грантів

eye

456

15.08.2023 11:10

RSS

Ще один актуальний проєкт буде втілений у життя громади коштом грантової допомоги! Він називається «МЕДІА-СТАРТ» - кейс для юних журналістів» і стосується започаткування та розвитку молодіжної (громадської) журналістики. Проект сприятиме поінформованості громадян та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя громади. Його буде реалізовувати Хмільницька міська громадська організація «МОЛОДІЖНА РАДА» на базі гуртка «Школа журналістики» Центру дитячої та юнацької творчості.

Трохи передісторії. Команда фахівців від нашої громади (двоє представниць від міської ради Наталія Мазур, Юлія Бараболя та двоє внутрішньо переміщених осіб Юлія Музичук, Юлія Кілосова) у червні 2023 року пройшла навчання у Регіональній школі партисипації на тему: «Інтеграція та соціалізація ВПО» за підтримки українсько-німецької програми Київський діалог.

https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk/articles/item/12279/navchaemosya-u-shkoli-partisipacii-

Навчання проводилося в рамках проєкту «Створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив», орієнтованих на реформи, що реалізується німецькою ГО «Європейський Обмін» та Міжнародним Фондом «Відродження» у партнерстві з регіональними громадськими організаціями за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Після завершення тренінгу Київським діалогом було оголошено конкурс, що передбачав можливість отримати фінансування для реалізації малих проєктів у своїх громадах (до 1000 євро).

Отримавши теоретичні знання, маючи спільну ідею та мотивацію разом упроваджувати проєкт, ми попрацювали над розробкою заявки і нашу ініціативу було підтримано грантодавцем.

Дякуємо усім причетним!

Згодом більше поінформуємо громаду про деталі нового проєкту та його заплановані заходи.

 

Для довідки:

Київський Діалог – це українсько-німецька програма підтримки локальних ініціатив та створення мережі змінотворців для демократичних перетворень в Україні. Київський Діалог стартував у 2005 році як формат міжнародних конференцій із суспільних та політичних тем, а у 2014 році став сприяти розвитку громадських ініціатив у регіонах України.

У Вінницькій області діяльність Київського діалогу координує Громадська організація "Право"

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу