• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

За прихисток ВПО нараховано компенсацію 64 жителям громади

eye

270

28.08.2023 09:59

RSS

Управлінням праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради опрацьовано 64 заяви про  компенсацію витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

За липень 2023 року нараховано компенсацію 64 особам на суму 86 тис. 123 грн.

З квітня 2022р. по липень 2023 р. жителями Хмільницької міської територіальної громади подано заяв на компенсацію за розміщення ВПО на суму 2 млн. 777 тис. 786 грн.

 

Компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла, або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях вище зазначених внутрішньо переміщених осіб, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України , для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Сума розраховується з урахуванням кількості днів, протягом якого у житлі розміщувались ВПО. Зазначений період визначається як “людино-день”. У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначалась на рівні 30 гривень за кожен людино-день.

Починаючи з 1 квітня 2023 р., сума компенсації визначається на рівні 14,77 гривень за кожен людино-день.

Нагадуємо, що відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) ВПО, які перемістилися у період воєнного стану на територію Хмільницької громади (рішення виконавчого комітету від 06 вересня 2022р. №457 (зі змінами)) Управління «Центр надання адміністративних послуг» Хмільницької міської ради (далі – ЦНАП) проводить реєстрацію заяв та прийом документів для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО.

Управління праці та соціального захисту населення міської ради узагальнює наведену інформацію в заявах, формує перелік осіб, що розмістили ВПО та звернулися із заявою про отримання компенсації витрат, і подає його до Вінницької обласної військової адміністрації.

Алгоритм отримання компенсації:

1. Подайте заяву про розміщення ВПО

2. Щомісячно до 5 числа подавайте заяву про компенсацію

Припинення розміщення:

У день виїзду необхідно подати заяву до ЦНАПу.

Важливо!

У разі зміни кількості осіб також необхідно поінформувати місцеву раду. Для цього теж слід подати заяву до ЦНАПу.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу