• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

До уваги агропідприємств Хмільницької громади!

eye

616

29.08.2023 13:04

RSS

Відділ розвитку сільського господарства Хмільницької міської ради доводить до відома керівників сільськогосподарських підприємств Хмільницької громади роз’яснення Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України про використання агродронів у галузі сільськогосподарського виробництва на території Вінницької області.

У зв’язку зі збройною агресією російської федерації проти України Державною авіаційною службою України за поданням Генерального штабу Збройних Сил України встановлено заборону використання повітряного простору над територією України (НОТАМ Ц0056/23, НОТАМ Ц0057/23), яка розповсюджується на всі цивільні повітряні судна (в тому числі безпілотні).

В умовах дії заборони повітряний простір використовується державною авіацією України та засобами протиповітряної оборони для відбиття збройної агресії російської федерації та захисту населення. Будь-яка інша авіаційна діяльність в повітряному просторі України створює перешкоди для виконання завдань державною авіацією, які є першочерговими у переліку державних пріоритетів, визначених у ст. 24 Повітряного кодексу України.

Регулювання діяльності цивільної авіації в умовах дії воєнного стану здійснюється згідно з чинним законодавством з урахуванням згаданої заборони, протоколу Міжвідомчої наради за участю представників Міністерства оборони України, Державної авіаційної служби України, Генерального штабу Збройних Сил України, Повітряних Сил Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, Державного підприємства обслуговування повітряного руху України “Украерорух” від 30.05.2022 та рішення Начальника Генерального штабу Збройних Сил України від 07.06.2022 № 18039/С, відповідно до яких дозвіл Генерального штабу Збройних Сил України цивільним безпілотним повітряним суднам видається лише у виняткових випадках; коли авіаційна діяльність здійснюється в інтересах Збройних Сил України, інших складових сил безпеки і оборони.

Питання використання цивільних безпілотних повітряних суден, зокрема аграрних мультикоптерів (агродронів), в умовах дії воєнного стану розглядалося на онлайн нараді 02.08.2022 під головуванням Прем’єр - міністра України.

За результатами наради Міністерство аграрної політики та продовольства України поінформовано про ЗАБОРОНУ використання агродронів до завершення дії воєнного стану.

 

Назад до розділу