• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

"Живі, поки пам’ятаємо..." – Володимир ДМИТРИШИН

eye

259

08.09.2023 11:41

RSS

Рік тому, 8 вересня 2022 року, страшна звістка охопила нашу громаду... Загинув Герой, син України - Володимир Олександрович Дмитришин.

Володимир Дмитришин - старший лейтенант, командир 2-ї батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону, військової частини А 0998.

Народився у місті Хмільник 31.03.2000 року, де і минуло дитинство та юні роки.

Відвідував садочок №5, а після вступив до 4-ї школи, де завзято брав участь у спортивному житті школи.

Любов до спорту у Володимира розпочалась ще з юності і активно проявлялась впродовж життя.

По закінченні школи вступив до Львівської національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного на факультет ракетних військ і артилерії.

Життя у академії було різноманітним і цікавим, нові друзі та знайомства, але шкільна любов до спорту у Львівській академії почала прогресувати, за що там і було присвоєне звання кандидата у майстри спорту України.

На факультеті був одним з кращих випускників, у 2021 році закінчив академію зі званням лейтенанта.

По закінченні академії пішов служити у 24 механізовану бригаду імені Короля Данила, де у військовий час було присвоєне звання старшого лейтенанта, а також було нагороджено Орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

Володимир зазвичай працював у команді офіцерів, де вони гідно виконували свою роботу. Часто мріяв про авто і серед своїх хлопців здобув позивний «Тесла», оскільки завжди був з акумуляторами.

8 вересня 2022 року, під час виконання бойового завдання, Володимир отримав травми несумісні з життям.

Він назавжди залишиться героєм України у наших серцях.

У Володимира Олександровича залишилась мама Тетяна Михайлівна, тато Олександр Іванович, братик Назар, сестричка Анастасія та найменший братик Артем.

За інформацією Відділу культури і туризму Хмільницької міської ради

Назад до розділу