• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Затведжено Програму «Власний дім» на 2023 - 2028 роки

eye

257

12.09.2023 10:04

RSS

Хмільницька міська рада затвердила на сесії Програму інвестування житлового будівництва у громаді «Власний дім» на 2023 - 2028 роки.

Програма відповідає регіональній комплексній Програмі та буде реалізовуватися за принципом спільної відповідальності органів державної виконавчої влади, органу місцевого самоврядування та Комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», а також громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Програма передбачає надання пільгового довгострокового кредитування для військовослужбовців та членів їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб, працівників галузей медицини, освіти, культури, молодим сім'ям, багатодітним родинам, фахівцям, які працюють в сільській місцевості.

Пільгове кредитування буде проводитися за такими напрямками:

??на будівництво нового житла та завершення недобудованого житла;

??на реконструкцію та капремонт житла;

??на придбання незавершеного будівництва або готового житла;

??на впровадження енергоефективних заходів та будівництва інженерних мереж.

Умови надання та повернення кредитів за Програмою визначені у Правилах надання пільгових довгострокових кредитів позичальниками, що затверджені рішенням 29 сесії Вінницької обласної Ради №415 від 30.09.2022р.

Програма буде виконуватися у два етапи:

2023-2025рр. (І етап)

2026-2028рр. (ІІ етап).

Кошти для реалізації програми ще не виділені (загальний обсяг фінансування на 2023-2028рр. - 600 тис. грн.), але механізм буде такий: з бюджету громади буде передаватися субвенція до обласного бюджету для подальшого перерахування обласному фонду сприяння інвестиціям та будівництву для пільгового довгострокового кредитування жителів громади.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу