• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Від людини - до влади: консультуємося як покращити

eye

466

15.09.2023 13:27

RSS

Вважаємо, що в Тиждень громадянського суспільства важливо проаналізувати спроможність інструментів електронної демократії, зокрема - електронних петицій.

14 вересня в конференц-залі Хмільницької міської ради проведено консультації, під час яких обговорили як працює інструмент петицій та чи варто зменшувати кількість підписів, що потрібно зібрати на підтримку.

Справа в тому, що з моменту запровадження електронних петицій у Хмільницькій громаді подано 14 електронних петицій, але жодна з них не набрала необхідної кількості підписів (максимально було зібрано 70 підписів зі 100 необхідних).

Варто зазначити, що міський голова своїм розпорядженням затвердив План підвищення ефективності використання інструментів локальної демократії у Хмільницькій міській територіальній громаді. Цим документом передбачено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності використання мешканцями громади інструментів локальної демократії.

Присутні під час заходу погодилися з необхідністю зменшення кількості підписів на підтримку електронної петиції та домовилися про розробку відповідного проєкту рішення Хмільницької міської ради.

Нагадаємо, що відповідно до Статуту Хмільницької міської територіальної громади для підтримки електронної петиції потрібно зібрати 100 підписів протягом 3 місяців.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу