• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Дотримання трудового законодавства - на контролі

eye

256

02.10.2023 13:22

RSS

28 вересня 2023 року заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрій Сташко  провів спільне засідання міської робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні йшлося про легалізацію трудових відносин та заробітної плати, погашення заборгованості з виплати заробітної плати, зі сплати єдиного соціального внеску та обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України.

Були заслухані керівники та представники суб’єктів господарювання міста, які надали свої пояснення щодо реального стану справ по сплаті ЄСВ та  щодо оплати праці найманим працівникам.

Наголошено про необхідність дотримання мінімальних державних стандартів в оплаті праці найманим працівникам та підвищення її середнього рівня. Окремим керівникам висловлені критичні зауваження щодо низького рівня середньомісячної заробітної плати та наявної заборгованості зі сплати ЄСВ.

За підсумками засідання надані відповідні рекомендації, спрямовані на вирішення питань, прийняте узгоджене рішення та надані оперативні доручення щодо забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятості населення, активізації роботи з метою погашення заборгованості та недопущення її зростання. 

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу