• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

244 захисники України отримали допомогу коштом місцевого бюджету

eye

281

04.10.2023 12:41

RSS

Станом на 1 жовтня 2023 року, коштом місцевого бюджету надано матеріальну допомогу 244 особам з числа військовослужбовців,членів їхніх родин на загальну суму 1 млн. 955,9 тис. грн., зокрема:

- 102 членам сімей загиблих або померлих учасників антитерористичної операції - щомісячну соціальну грошову допомогу для компенсації за пільговий проїзд на загальну суму 142,9 тис. грн.;

- 29 членам сімей військовослужбовців, які загинули або померли, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, допомогу на поховання в розмірі 870,0 тис. грн.

- 56 військовослужбовцям, які отримали поранення, контузію, каліцтво, травми, захворювання під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на загальну суму 660,0 тис. грн.;

- 1 демобілізованому учаснику АТО, ООС матеріальну допомогу на лікування в розмірі 3,0 тис. грн.;

- 56 особам, а саме: одному з батьків, вдовам/вдівцям військовослужбовців, які загинули або померли захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, до Дня захисників та захисниць України - одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 280,0 тис. грн..

Прийнято та опрацьовано 87 заяв з пакетами документів для надання статусів згідно з Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та видачі відповідних посвідчень, з них: 16 особам - «особа з інвалідністю внаслідок війни», 71 особі – статус «член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.08.2021 року № 902 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення виконання рішень суду» (зі змінами) 4 ветеранам війни проведено доплату за рішеннями суду недоплачену грошову допомогу до 5-го травня за 2021 рік, у розмірах, що передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - 34,4 тис. грн.

Згідно з обласною цільовою програмою підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки (рішенням 15 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року №298) прийнято та опрацьовано 32 заяви для виплати одноразової матеріальної допомоги для здійснення почесного поховання загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на загальну суму 2 147,2 тис. грн.

Соціальна допомога коштом міського бюджету надається відповідно до комплексної Програми підтримки учасників Антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, осіб, які беруть (брали) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації на території України та членів їхніх сімей – мешканців населених пунктів Хмільницької громади та Порядків використання коштів місцевого бюджету, передбачених для фінансування заходів цієї Програми на 2023 рік.

Більш детальну інформацію щодо соціальних гарантій захисників і захисниць України, членів їхніх сімей можна отримати в Управлінні праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за тел.: 2-23-71.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу