• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Туберкульоз: потрібно знати

eye

185

06.10.2023 09:25

RSS

Відокремлений структурний підрозділ СП «Хмільницький районний відділ ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» звертає увагу жителів Хмільницької громади:

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, його викликає мікобактерія туберкульозу (МБТ), що називається також паличкою Коха. 
За інформацією ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» на Вінниччині відмічається тенденція до збільшення захворювань на туберкульоз.

Так, за 8 місяців 2023 року серед населення області було зареєстровано    371 (24,27  на 100 тис. нас.) випадок, що на 14,2% більше,  ніж за аналогічний період 2022р.

Проте туберкульоз  виліковний - при своєчасному зверненні за медичною допомогою та за умов дотримання  призначеного курсу лікування. 


Профілактика туберкульозу.
- Здоровий спосіб життя: відмовитись від алкоголю і паління. Наркоманія та токсикоманія значно підвищують ризик захворювання.
- Дотримання правил особистої гігієни, особливо при спілкуванні з хворими людьми.
- Здорове харчування з достатнім вмістом білків, жирів, вітамінів. 
- Фізична активність
- Профілактичні огляди .
    Специфічна профілактика – це вакцинація вакциною БЦЖ, яка проводиться новонародженим на 3-5 добу життя дитини при відсутності протипоказання, відповідно до Календаря щеплень, затвердженого МОЗ України.
    Будьте здорові! Бережіть себе та своїх рідних.

Олена ПОКРОПИВНА, Т.в.о. завідувача ВСП Хмільницький РВ ДУ «ВОЦКПХ МОЗУ»

Назад до розділу