• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Міська рада зменшила прохідний поріг для електронної петиції

eye

286

24.10.2023 15:20

RSS

20 жовтня 2023 року на 49 позачерговій сесії внесено зміни до Статуту Хмільницької громади про підтримку електронної петиції.

Тепер на підтримку електронної петиції потрібно зібрати 50 підписів упродовж 3 місяців (раніше було 100).

Справа в тому, що з часу запровадження у Хмільницькій громаді інструменту електронної петиції подано 14 електронних петицій, але жодна з них не набрала необхідної кількості підписів (максимально зібрано 70 підписів зі 100 необхідних).

Варто зазначити, що Хмільницький міський голова затвердив План підвищення ефективності використання інструментів локальної демократії у Хмільницькій міській територіальній громаді. Одним з заходів, якраз, і було проведення консультацій щодо зменшення кількості голосів, необхідних для підтримки електронної петиції.

Таку пропозицію підтримала робоча група з числа посадових осіб та громадських організацій, а також погодили учасники обговорення, яке відбулося в конференц-залі міської ради.

Ініціативу та відповідний проєкт рішення щодо внесення змін до Статуту громади подала депутат міської ради Олена Черній.

Отже, тепер у Хмільницькій громаді, для підтримки електронної петиції, потрібно зібрати не менше 50 підписів.

Також Планом підвищення ефективності використання інструментів локальної демократії у Хмільницькій міській територіальній громаді передбачено проведення навчання для жителів громади щодо подання та підтримки електронних петицій.

Якщо вам цікаво взяти участь в такому навчанні – слідкуйте за анонсами офіційному вебсайті міської ради https://rada.ekhmilnyk.gov.ua/uk та на сторінці міської ради у фейсбук https://www.facebook.com/HmilnykMRada

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

 

 

 

Назад до розділу