• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

На понад 2,4 млн. грн. надано допомогу родинам захисників

eye

245

03.11.2023 10:45

RSS

У Хмільницькій громаді діє комплексна Програма підтримки учасників Антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, осіб, які беруть (брали) участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської Федерації на території країни та членів їхніх сімей (Програма підтримки захисників і захисниць та їхніх родин).

Станом на 1 листопада 2023 року, коштом місцевого бюджету надано матеріальну допомогу 261 особі на загальну суму 2 млн. 480,4 тис. грн. Зокрема:

- 102 членам сімей загиблих або померлих учасників антитерористичної операції - щомісячну соціальну грошову допомогу для компенсації за пільговий проїзд на загальну суму 142,9 тис. грн.;

- 33 членам сімей військовослужбовців, які загинули або померли захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, допомогу на поховання в розмірі 990,0 тис. грн.;

- 68 військовослужбовцям, які отримали поранення, контузію, каліцтво, травми, захворювання під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на загальну суму 794,5 тис. грн.;

- 1 демобілізованому учаснику АТО, ООС матеріальну допомогу на лікування в розмірі 3,0 тис. грн.;

- 56 особам, а саме: одному з батьків, вдовам/вдівцям військовослужбовців, які загинули або померли захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, до Дня захисників та захисниць України - одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 280,0 тис. грн.;

- 1 особі одноразову матеріальну підтримку сім’ї загиблого Героя України для вшанування та увічнення його пам’яті в розмірі 270,0 тис. грн.

Прийнято та опрацьовано 90 заяв із пакетами документів для надання статусів згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та видачі відповідних посвідчень, з них: 16 особам - «особа з інвалідністю внаслідок війни», 74 особам – статус «член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України».

5 ветеранам війни проведено доплату за рішеннями суду недоплачену грошову допомогу до 5-го травня за 2021 рік, у розмірах, що передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» на загальну суму 41,8 тис. грн. За обласною цільовою програмою підтримки учасників бойових дій, членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2022-2026 роки (рішення 15 сесії Вінницької обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року №298) прийнято та опрацьовано 34 заяви для виплати одноразової матеріальної допомоги для здійснення почесного поховання загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на суму 2 млн. 281,4 тис.грн.

Питання різнобічної підтримки захисників і захисниць України, членів їхніх родин перебувають під постійним контролем виконавчого комітету Хмільницької міської ради і профільних структурних підрозділів.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

Назад до розділу