• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Лікарі навчаються, щоб фахово допомагати!

eye

265

08.11.2023 11:40

RSS

Для розвитку медицини потрібно постійне професійне вдосконалення!

За сприяння Хмільницької міської ради та за кошти місцевого бюджету було придбано спірометр «Heaco» - пристрій, що дозволяє досліджувати функції зовнішнього дихання. Сучасний пристрій гарно зарекомендував себе у сфері пульмонології, для діагностики бронхіальної астми, хронічної обструктивної хвороби легень, оцінки дихальної системи під час інших захворювань.

Спірометрія (спірографія) - це простий, доступний та неінвазивний метод діагностики поширених захворювань дихальної системи, що оцінює механічну функцію легень, грудної клітки і дихальної мускулатури шляхом вимірювання легеневих потоків та об?ємів.

З метою навчання методу спірометрії, вчора, 7 листопада 2023 року, на базі амбулаторії загальної практики сімейної медицини м.Хмільник (вул.Чорновола В?ячеслава, 64) для сімейних лікарів Центру була проведена лекція Олександром Цирульником, асистентом кафедри терапевтичних дисциплін та сімейної медицини факультету післядипломної освіти ВНМУ ім. М.І. Пирогова, лікарем-консультантом діагностичного кабінету "Пульмікс", алергологом, пульмонологом.

Теми лекції: «Основи спірометрії та її особливості при ХОЗЛ та бронхіальній астмі» та «Хронічне обструктивне захворювання легень: ключові положення».

Після лекції лікарі Центру наочно освоїли техніку проведення спірометрії.

За інформацією комунального некомерційного підприємства "Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги" Хмільницької місмької ради 

Назад до розділу