• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Чи матиме майбутнє Рада ВПО?

eye

256

14.11.2023 16:35

RSS

Рада з питань ВПО знову не склалася.

Двічі, по 10 та 30 жовтня, Хмільницька міська рада повідомляла про можливість увійти до Ради з питань внутрішньо переміщених осіб (далі - Рада ВПО).

За типовими рекомендаціями склад Ради ВПО в нашій громаді має налічувати 18 осіб (6 представників - посадових осіб виконавчих органів міської ради, 9 осіб - ВПО та 3 особи - представники громадських об'єднань, які здійснюють діяльність у сфері забезпечення та захисту прав ВПО).

Раду ВПО має очолювати голова, якого обирають на засіданні з числа ВПО. Також обирається заступник голови.

Що ж маємо ми!

Документи до складу Ради ВПО при виконкомі Хмільницької міської ради подали лише 4 представників - троє заявників з числа ВПО та 1 заявниця від громадського об'єднання.

Сьогодні, 14 листопада 2023 року, відбулося установче засідання профільної робочої групи під керівництвом заступника міського голови Андрій Сташко.

На зустрічі були присутні 1 представниця від ВПО, яка подала заяву, та на онлайн-зв'язку керівниця громадського об'єднання.

Враховуючи, що Рада ВПО є недоукомплектованою - неможливо затвердити її керівний склад та відповідно ставиться під сумнів її легітимність.

За таких обставин погодили оголосити втретє повторний конкурс та провести широку інформаційну кампанію з цього питання для максимального долучення потенційних учасників.

Анонс про конкурс до складу Ради ВПО буде оприлюднено завтра, 15 листопада.

Отож, запрошуємо ініціативних!

Разом зможемо вирішити більше!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу