• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

єРобота: як отримати грант на створення або розвиток бізнесу

eye

328

15.11.2023 10:00

RSS

Отримувачем мікрогранту на власну справу  може бути фізична особа – підприємець або юридична особа, крім суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки, а також фізична особа, яка має намір розпочати підприємницьку діяльність і бере на себе зобов’язання зареєструватися фізичною особою - підприємцем або створити юридичну особу протягом 20 робочих днів з дня отримання позитивного рішення про надання мікрогранту.

  • Розмір мікрогранту, який надається одному отримувачу, визначається відповідно до його запиту, але не менше 50 000 гривень та не перевищує:
  • 150 000 гривень –  у випадку зобов’язання отримувача створити одне робоче місце після отримання мікрогранту;
  • 250 000 гривень – у випадку зобов’язання отримувача створити не менше двох робочих місць після отримання мікрогранту.

Грантові кошти підприємець може використати на придбання меблів, обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проекту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Використати грант у повному обсязі та створити нові робочі місця необхідно протягом 6 місяців з дати отримання коштів на рахунок.

Заяви на отримання грантів можна подавати через портал Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план.

Одержувачі грантів також можуть, за бажанням, пройти платне або безоплатне навчання з основ підприємницької діяльності та отримати консультації у центрах зайнятості.

Механізм надання вищезазначених мікрогрантів визначено Порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженим постановою КМУ від 21.06.2022 №738:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/738-2022-%D0%BF#n19

Надання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення

або розвиток власного бізнесу

З 10 квітня 2023 року запроваджено нову програму, за якою можна отримати грант:

  • 250 тис. грн. - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які також можуть бути зареєстровані як фізична особа-підприємець, за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис. грн. - для члена сім'ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни (один із подружжя, подання заяви в цьому випадку потребує згоди чоловіка чи дружини заявника з підтвердженням кваліфікованим електронним підписом також через портал Дія) за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн. грн. - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум два з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Гранти на 500 тис. грн. та 1 млн. грн. надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем у співвідношення 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Грантові кошти підприємець може використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проекту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Використати грант у повному обсязі та створити нові робочі місця необхідно протягом 6 місяців з дати отримання коштів на рахунок.

Заяви на отримання грантів можна подавати через портал Дія. Для цього необхідно заповнити заяву та завантажити бізнес-план.

Одержувачі грантів також можуть, за бажанням, пройти платне або безоплатне навчання з основ підприємницької діяльності та отримати консультації у центрах зайнятості.

Механізм надання вищезазначених грантів визначено Порядком надання грантів на створення та розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, затвердженим постановою КМУ від 21.06.2022 №738 :

 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/738-2022-%D0%BF#n902

Консультації з питань участі в державній програмі мікрогрантів у межах своїх повноважень надає:

  • Хмільницька філія Вінницького обласного центру зайнятості, м.Хмільник, вул.Чорновола В’ячеслава,87а або за телефонами: 0432653807, 0689562467.
  • телефон «гарячої лінії» - 0501950924.

 

Відділ розвитку підприємництва, сфери послуг та енергоменеджменту управління агроекономічного розвитку та євроінтеграції міської ради

За інформацією Хмільницької філії Вінницького обласного центру зайнятості

Назад до розділу