• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Освітяни вивчили міжнародний досвід розвитку демократії у школі

eye

293

15.11.2023 16:09

RSS

Педагоги Великомитницького ліцею Хмільницької громади взяли участь у проєкті «Розвиваємо коаліцію для студентського самоврядування в Україні», який фінансувався спільно з Фундацією Освіта для демократії, в рамках програми RITA – Зміни в регіоні, який фінансує Польсько-американська фундація свободи.

У межах проєкту опікун шкільного самоврядування в школі Мусійчук Наталія та практичний психолог Бузівська Людмила були учасницями тематичних онлайн-тренінгів та онлайн-семінарів щодо впровадження шкільного самоврядування в навчальних закладах.

Учасниці проєкту провели тренінги для учнів 8 і 9 класів ліцею, на яких презентували Хартію демократичного учнівського самоврядування в Україні.

Практичний психолог ліцею Людмила Бузівська разом із педпрацівниками та представниками неурядових організацій зі Львова, Одеси, Дніпра, Привільного, Черкас, Знам'янки, Брацлава, Миргорода та Жмеринки відвідала з ознайомчим візитом два навчальних заклади у Варшаві (Республіка Польща): Zespo?l Szko?l Licealnych i Technicznych Nr 1 w Warszawie та IV LO im. A. Mickiewicza.

У ході поїздки була можливість ознайомитися з діяльністю учнівського самоврядування у Польщі, поспілкуватися з опікунами та лідерами шкільного самоврядування про формат їхньої роботи.

На спільних тренінгах представники українського вчительства обговорили шляхи розвитку самврядування в українських школах, виклики, які перед нами стоять та шляхи їх подолання.

Особливо цінним є досвід про систему дотримання прав учнів та комунікацію між педагогами та батьками.

По завершенні поїздки відбулася підсумкова онлайн-конференція «Демократія у школі – перевірені шляхи розвитку учнівського самоврядування».

Учасниці міжнародного проєкту - працівниці Великомитницького ліцею стверджують, що було корисно працювати в такому форматі. Це дозволило здобути цінний досвід взаємодії в питаннях успішної діяльності шкільного самоврядування.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради

Назад до розділу