• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Дмитро Луков - претендент до Книги пошани

eye

643

22.11.2023 11:02

RSS

Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради звернулося з клопотанням про занесення до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника» Лукова Дмитра Стаховича, освітянина, педагога, організатора, керівника, колишнього очільника освітянської сфери міста.

Нагадаємо, що відповідно до Положення про Книгу  Пошани та пам'яті «Гордість Хмільника», затвердженого рішенням 12  сесії  міської  ради від  28 липня 2011 р. N 217,  ця книга «служить однією із форм відзначення особистостей, які залишили вагомий слід в історії та розбудові Хмільника, визнання особистих вагомих здобутків та практичних результатів окремих громадян у різних сферах діяльності і напрямках роботи.

Висунення претендентів на внесення до Книги Пошани має проходити в обстановці широкої гласності, високої вимогливості до оцінки досягнень і значимості особистого внеску кожного претендента.

Луков Дмитро Стахович народився в селі Куманівці Хмільницького району  Вінницької області 02 листопада 1948 року.

 У 1971 році закінчив Вінницький педагогічний інститут за спеціальністю «вчитель математики», після чого розпочав педагогічну діяльність спочатку в Куманівецькій восьмирічний школі, а згодом був призначений на посаду вчителя математики в середню школу №1 м.Хмільника.

З 1974  по 1989 роки  займав різні посади в Хмільницькому районному, а згодом у міському комітеті партії, був заступником голови виконкому Хмільницької міської ради народних депутатів, головою міської планової комісії.

З 1989 року по 2002 рік – директор середньої школи №3 м. Хмільника.

Під його керівництвом здійснено перебудову приміщення школи, приведено в належний вигляд класні кімнати, коридори, прилеглу територію. Дмитро Стахович постійно сприяв зміцненню матеріально-технічної  бази закладу.

За роки керівництва школою Дмитро Стахович двічі був нагороджений знаком «Відмінник освіти України» (1994, 2007 роки), заохочувальною відзнакою Міністерства освіти і науки України, нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» (2008 рік). Має педагогічне звання «старший вчитель».

З 19 серпня 2002 року Дмитро Стахович очолив спочатку відділ освіти Хмільницької міської ради, а з 2005 року – міське управління освіти.

Як очільник управління освіти застосовував демократичний стиль керівництва, забезпечував створення у колективі сприятливого соціально – психологічного клімату,  формування стратегії його роботи. 

Маючи значний педагогічний стаж, систематично і цілеспрямовано працював над вдосконаленням свого професійного рівня.

Рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради від 26.11.2003 року №425 Луков Д.С. нагороджений Почесною грамотою виконкому Хмільницької міської ради.

У 2005 році під його керівництвом освітню галузь міста занесено на міську Дошку пошани.

Дмитро Стахович  був депутатом Хмільницької міської ради 21, 22 та 6 скликань, членом виконавчого комітету Хмільницької міської ради 5 скликання, входив до складу членів колегії Управління освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації. 

З лютого 2008 року рішенням міської ради затверджений на посаду  заступника міського голови з питань діяльності  виконавчих органів міської ради.

З листопада 2008 року Дмитро Стахович перебуває на заслуженому відпочинку.

Головним правилом у діяльності цього знаного освітянина було - йти  в житті  попереду, працювати задля покликання, з вірою в силу людського духу, в  могутність знань.  

Враховуючи вищевикладене, багаторічну педагогічну роботу, вагомий особистий внесок у розвиток освітньої галузі Хмільника, високий професіоналізм, наполегливість і відданість обраній справі, підготовлено проєкт рішення Хмільницької міської ради про занесення до Книги пошани та пам’яті «Гордість Хмільника» прізвища Лукова Д.С.

   Виконавчий комітет Хмільницької міської ради

Назад до розділу