• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

З 1 грудня діятиме заборона на вилов річкових раків

eye

315

23.11.2023 10:57

RSS

З 1 грудня 2023 року розпочинається заборона на вилов річкових раків у рибогосподарських водних об'єктах Вінницької області.

Про це повідомили у Вінницькому рибоохоронному патрулі.

Враховуючи рекомендації Інституту рибного господарства НААН України, заборона триватиме до 30 червня 2024 року включно.

З метою збереження та охорони популяції раків у період їх спарювання та виношування ікри,  Вінницьким рибоохоронним патрулем видано відповідний наказ.

Порушення правил рибальства передбачає адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 34 - 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження чи позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства.

Повідомити про порушення можна за телефоном «гарячої лінії»: (068) 018-37-52.

Довідково

Раки живуть від 20 до 50 років. Статевозрілими вони стають на третьому році життя, при досягненні довжини 7-8 см. Спарювання відбувається при температурі води нижче 10°C. Плідність раків залежить від їхнього віку й розміру. У середньому одна самка рака може принести потомство в 300-400 екз. Через два-три тижні після запліднення, самка відкладає ікру під черевце для подальшого виношування, яке триває близько семи місяців. Зазвичай, вихід молоді відбувається у кінці травня – на початку червня, коли температура води досягає 21-23°C.

За інформацією Вінницької ОВА

Назад до розділу