• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо.

eye

168

25.11.2023 09:28

RSS

Шановна громадо!

Кожну четверту суботу листопада в нашій душі жалобно лунає дзвін пам'яті. Вуста промовляють пронизливим болем і ми знову згадуємо українців - жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років.

Комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду – Голодомор. Зумисно створений голод забрав життя мільйонів людей, а долі тих, хто вижив, навіки скалічив. Пережите горе залишило глибоку травму в поколіннях українців.

У нинішній війні росія переслідує таку ж мету, – хоче знищити українську націю, спопелити українську ідентичність, нашу культуру, нашу рідну мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують міста, спалюють українські книжки.

Але ми маємо волю, громадську єдність та солідарність цивілізованих країн світу в боротьбі за власну державу. І завдяки цьому здобудемо перемогу.

Національна пам'ять робить нас згуртованішими, об'єднаними для першої допомоги фронту та мобілізує для подальшого спротиву.

Запалімо свічку у своєму серці, у своїй оселі.

Вшануємо хвилиною мовчання усіх, чиє життя обірвалося у страшні голодні роки та тих, хто загинув, боронячи Україну сьогодні.

Підтримуємо тих, хто бореться за Україну всім серцем!

Це надважливо!

Нехай наша пам'ять буде дієвою в боротьбі за майбутнє нинішніх і прийдешніх поколінь.

З повагою - міський голова

Микола ЮРЧИШИН

Назад до розділу