• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Протидіємо домашньому насильству разом!

eye

181

30.11.2023 09:59

RSS

28 листопада 2023 року в рамках акції «16 днів проти насильства» у Точка Спільно Хмільник відбувся круглий стіл за участі Хмільницького міського центру соціальних служб, Служби у справах дітей Хмільницької міської ради, мобільної команди Intersos, Хмільницького відділу бюро безоплатної допомоги та представника Хмільницького районного відділу поліції, які є суб’єктами , що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства. Основною метою зустрічі було опрацювання механізмів взаємодії та обговорення проблемних питань.

Кожен із представників суб’єктів взаємодії поінформував про свої напрацювання у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, повноваження, труднощі, які виникають підчас роботи не тільки із постраждалими особами, а і з кривдниками.

У процесі активного спілкування з’ясувалося, що у нашій територіальній громаді надзвичайно актуальними залишаються питання роботи із кривдниками та кількості спеціалістів, які б могли надавати якісну та фахову допомогу постраждалим від домашнього насильства.

Окрім того, директором Хмільницького міського центру соціальних служб було презентовано Порядок міжвідомчої взаємодії з виявлення та організації надання допомоги дітям і сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах Хмільницької міської територіальної громади. Зазначений порядок визначає послідовність дій суб’єктів соціальної роботи в разі виявлення дітей та сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають найвищий ризик потрапити до них, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, отримання та розгляду звернень, повідомлень про таких дітей та прийняття рішень щодо забезпечення їх безпеки, а також надання необхідної допомоги та послуг з урахуванням потреб дітей та сімей. Цей порядок був розроблений в рамках реалізації проекту Проєкт #CПІЛЬНОСоціальніПослуги

Питання насильства в сімї залишається надзвичайно актуальним. І військові дії, які відбуваються на теренах нашої держави, лише збільшують кількість людей, які страждають від домашнього насильства. Тому саме тісна співпраця та налагодження механізмів співпраці всіх суб’єктів протидії та запобігання домашньому насильству дає можливість отримати якісну, а головне вчасну допомогу постраждалим особам, в тому числі і дітям у нашій територіальній громаді.

Хмільницький міський центр соціальних служб

Назад до розділу