• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

30 листопада – Міжнародний день захисту інформації

eye

143

30.11.2023 12:59

RSS

30 листопада – Міжнародний день захисту інформації.

Саме у цей день 1988 року зафіксували першу масову комп’ютерну епідемію. Тому фахівці почали замислюватись про цілісний підхід до забезпечення інформаційної безпеки.

Щоб залишатися в цифровій безпеці важливо нагадати правила безпеки у кіберпросторі. 

Рекомендації кіберполіції

Для захисту інтернет-акаунтів використовуйте складні паролі, які містять літери верхнього та нижнього регістру, цифри та символи. Не встановлюйте однаковий пароль для декількох акаунтів. Налаштуйте двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість. Тоді для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно ввести код-підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний додаток.

Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс. Фішинг використовують зловмисники для отримання цінних даних, зокрема даних банківських карток. Уважно переглядайте URL-адресу потрібного сайту, будь-яка неточність може свідчити, що ви опинилися на фішинговому ресурсі. Ніколи не вводьте конфіденційні дані на підозрілих сайтах.

Подбайте про захист фінансового номера. Забороніть віддалений перевипуск SIM-карти у мобільного оператора або перейдіть на контрактне обслуговування.

Завантажуйте програми й застосунки лише з офіційних джерел. Використовуйте антивірусне програмне забезпечення. Вчасно оновлюйте операційну систему.

Робіть резервні копії, аби не втратити важливі відомості.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Хмільницької міської ради 

Назад до розділу