• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Проєкти, що будуть профінансовані для осіб з інвалідністю

eye

173

30.11.2023 12:20

RSS

Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю (далі – Фонд) відповідно до абзацу восьмого пункту 5 Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 (зі змінами), наказу Фонду від 24.07.2023 № 44 «Про організацію та проведення конкурсу з визначення проектів, розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2023 році» у 2023 році було визначено проекти, які стали переможцями конкурсу з визначення проектів, для реалізації яких надається фінансова підтримка за рахунок державних коштів для надання соціальних послуг особам з інвалідністю у 2023 році.

Переможцем конкурсу, який впроваджуватиме окремі види соціальних послуг для осіб з інвалідністю на території Вінницької області є:

Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» (УТОГ).

Проект: "Соціалізація та інтеграція осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху та є жестомовними, з соціальною послугою перекладу жестовою мовою" . Залучення осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху та є жестомовними, до безбар'єрної реалізації ними права на соціальний захист з соціальною послугою перекладу жестовою мовою, інформування їх про систему надання соціальних послуг та проведення оцінювання і прогнозування потреб у соціальних послугах серед осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху та є жестомовними.

Проект: "Сприяння зайнятості осіб з порушеннями слуху через соціальну послугу супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці". Сприяння зайнятості осіб з порушеннями слуху та створення комфортних і безпечних умов праці на робочому місці через соціальну послугу соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці на території Вінницької області.

Під час реалізації проекту передбачено розробку системи заходів, орієнтованих на особу з порушеннями слуху, які, у співпраці з роботодавцем, сприятимуть максимально ефективному її супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці.

Проект: "Підвищення соціальної спроможності осіб з порушеннями слуху з соціальною послугою соціальної адаптації" Створення умов для формування соціальної спроможності, залучення до соціальної активності осіб з порушеннями слуху, які мають інвалідність, у своїй громаді та оточуючому середовищі, спонукання їх до подолання внутрішніх психологічних бар’єрів, формування навиків подолання та мінімізації зовнішніх бар’єрів, зумовлених порушенням слуху на території Вінницької області.

Особи з інвалідністю, які мають порушення слуху, отримають сформовану модель поведінки особи з порушеннями слуху в оточуючому середовищі, сформовані навики самостійної взаємодії з навколишнім світом та колом людей, які її оточують у повсякденному житті, в тому числі через використання сучасних технологій. Буде розроблено систему заходів орієнтованих на особу з порушеннями слуху, які сприятимуть її соціальній спроможності в оточуючому суспільному середовищі.

В разі необхідності та за додатковою інформацією звертайтеся до управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради за адресою м. Хмільник, 2-й пров. Чорновола В’ячеслава, б. 8.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради

 

Назад до розділу