• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Запрацювали перші пункти скринінгу неінфекційних хвороб

eye

367

05.12.2023 14:50

RSS

За сприяння  міського голови Миколи Юрчишина та в межах міжнародно-технічної допомоги, наданої PATH Агенцією Сполучених Штатів із міжнародного розвитку (USAID), для реалізації Проекту USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» у Хмільницькій громаді розпочали роботу пункти скринінгу населення на неінфекційні захворювання (НІЗ).

Пункт скринінгу - це запропоновані громадою приміщення, у яких мешканці зможуть пройти скринінг на найбільш поширені НІЗ (артеріальна гіпертензія, цукровий діабет, колоректальний рак, рак простати, рак молочної залози,стан психічного здоров'я).

Повідомляємо, що пункти скринінгу діють в:

Амбулаторіях загальної практики сімейної медицини (ЗПСМ):

м.Хмільник, с.Куманівці, с.Великий Митник, с.Порик, с.Широка Гребля, с.Журавне, с.Кожухів.

пунктах здоров'я :

с. Соколова, с. Малий Митник, с.Голодьки, с.Курилівка, с. Березна, с.Шевченка, с.Білий Рукав, с.Вугли, с.Лелітка, с.Томашпіль, с.Олександрівка, с.Кушелівка, с.Колибабинці.

Для організації роботи, пункти скринінгу забезпечені:

глюкометром, холостерометром, ростоміром дорослим, вагами дитячими/дорослими, електронним тонометром,термометром, пульсоксиметром, стрічкою для вимірювання окружностей, контейнерами для збору відходів та усіма відповідними засобами для прибирання і дезінфекції згідно з сучасними вимогами з інфекційного контролю.

Працюємо та розвиваємося для здоров'я громади!

За інформацією КНП "Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги" Хмільницької міської ради 

Назад до розділу