• Пошук по сайту
  • Пошук по документах
back

Стара версія сайту

Про виїзд військовослужбовців за кордон - порядок

eye

407

08.12.2023 12:05

RSS

Порядок виїзду чинних військовослужбовців України за кордон регламентується чинним законодавством, зокрема Правилами перетинання державного кордону громадянами України (затверджених постановою КМУ № 57 від 27 січня 1995 року, з доповненнями внесеними у 2022-2023 рр.).

Виїзд за кордон у відпустку

Військовослужбовці Збройних Сил України, які в установленому порядку отримали відпустку і бажають виїхати за кордон, можуть це зробити якщо не мають тимчасового обмеження у виїзді з України.

Під час перетинання державного кордону України такі громадяни,крім паспорта громадянина України для виїзду за кордон, мають надати також дозвіл на це від командира військової частини.

Виїзд за кордон громадянина, який володіє інформацією, що становить державну таємницю, може бути заборонений, у випадках, передбачених Законом України «Про державну таємницю».

Виїзд за кордон на лікування

Виїзд за межі України військовослужбовців, постраждалих у зв’язку з військовою агресією рф проти України здійснюється:

за наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон або паспорта громадянина України (за їх відсутності — документів, що містять відомості про особу, на підставі яких Держприкордонслужба дозволить перетин державного кордону);

за наявності висновку про необхідність направлення особи зі складових Сил оборони або сил безпеки, постраждалої у зв’язку з військовою агресією росфедерації проти України, на лікування за кордон;

листа МОЗ про погоджений з іноземною стороною перелік осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном.

Виїзд таких осіб дозволяється в супроводі одного з членів сім’ї першого ступеня споріднення (у значенні, наведеному у підпункті 14.1.263 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України).

У випадку відрядження

Пропуск через державний кордон військовослужбовців які,направляються у відрядження до іншої країни, здійснюється за наявності:

документа, що посвідчує особу та статус військовослужбовця,

витягу з наказу по особовому складу щодо направлення (відрядження) військовослужбовця за кордон та/або NATO TRAVEL ORDER.

За інформацією Вінницький обласний ТЦК та СП

Назад до розділу